Одеська міськрада не проголосувала за зменшення фінансування ремонту Київського райсуду

Деякі депутати пропонували зменшити на 10 млн грн фінансування ремонту райсуду

В Одесі відбувся мітинг мешканців під час сесії міськради. Учасники мітингу виступили проти ремонту Київського суду, на який було виділено 106 млн гривень. Декілька з них навіть змогли пройти до сесійної зали міської ради, де їм була надана можливість виступити перед депутатами.

Про це повідомив депутат Одеської міської ради Петро Обухов.

Деякі депутати, зокрема Гончаренко, виступали з закликами скасувати рішення про виділення коштів на ремонт суду. Депутати Потапський, Звягін та Мороховський запропонували зменшити обсяг фінансування на ремонт, забравши 10 млн гривень, які були виділені з бюджету на цей рік.

Після емоційного виступу матері загиблого воїна, яка закликала зменшити обсяг фінансування на ремонт, рішення так і не було прийнято. За нього проголосували лише 20 депутатів з необхідних 33. З урахуванням обставин, пов'язаних із війною, багато хто вважає, що ремонт суду на цей час є неактуальним.

“Коментарі” писали, що 5 вересня стало відомо, що Одеська мерія уклала договір із переможцем скандального тендера на реконструкцію Київського райсуду. Договір про закупівлю уклало управління капітального будівництва Одеської міськради. Дані оприлюднили на сайті Prozorro.

Нагадаємо, що саме через цей скандальний тендер до будівлі мерії вийшли одесити. В перший день понад 100 одеситів вийшли на мітинг біля будівлі Одеської міської ради. Головна причина — це бажання “зупинити безглузді закупівлі”, а також “неадекватні тендери”. Саме такі лозунги можна було побачити на плакатах людей. Організатором заходу стала відома одеська волонтерка Катерина Ножевнікова. Вона вже не перший раз закликає чиновників витрачати гроші на ЗСУ, а не проводити чергові ремонтні роботи. 


Джерело: https://t.me/pobukhov/1923


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися