Плавець з Одещини здобув срібну медаль на чемпіонаті Європи

Під час фіналу на дистанції 400 метрів комплексом Олексій боровся за перше місце з італійським плавцем Емануеле Потенцою

Олексій Грабаров, молодий плавець з Одеси, здобув срібну медаль на чемпіонаті Європи серед юніорів. Це найбільший успіх в його спортивній кар'єрі. 

Від старту до фінішу фіналу на дистанції 400 м комплексом Олексій, який мав кращий попередній результат (4.24,35), боровся за перше місце з італійцем Емануеле Потенцою: після половини дистанції (2х100 = батерфляй + спина), маючи перевагу 0,36 секунди перед конкурентом. Втім, після наступного відрізку (брасом) італієць вже мав перевагу 1,11 секунди. Півсекунди на перших 50 м кролем одесит відіграв, але на заключному полтиннику Потенца відновив статус-кво: 4.21,90-4.22,94.

Це вже третя медаль чемпіонату Європи серед юніорів для спортсменів з СДЮШОР "Динамо" з 2019 року. У 2019 році золото здобув Ігор Трояновський, а в 2021 році срібло виборов Вадим Науменко.

Наступними стартами для Олексія буде участь у юніорському чемпіонаті світу в Ізраїлі, який відбудеться у вересні. Також він готується до молодіжного чемпіонату Європи в Дубліні, який відбудеться в серпні.

Нагадаємо також, в місті Слівен, Болгарія, завершилися міжнародні змагання "Stefka Spasova" зі спортивної акробатики, які зібрали найкращих спортсменів з різних країн. В цьому заході взяли участь 280 спортсменів з п'яти країн. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. Зазначимо, що в Австрії відбувся етап Кубка Європи серед юніорів та молоді зі скелелазіння. У змаганнях взяли участь 67 спортсменів з 10 країн Європи: 39 хлопчиків та 28 дівчаток. Одесу на змаганнях представляли вихованці Дитячо-юнацької спортивної школи № 12.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися