Стало відомо, куди прямують судна, які вийшли з портів Великої Одеси

Вранці з портів Великої Одеси українським морським коридором вийшли три судна

З кожним днем, тимчасовим експортним коридором, користуються все більше іноземних суден. Так, сьогодні стало відомо, що три судна: балкер та суховантажі вийшли з портів Великої Одеси. Про це повідомили в Центрі транспортних стратегій з посиланням на дані MarineTraffic.

Балкер типу Panamax має дедвейт 82 тис. т, зайшов до українського порту під завантаження 12 жовтня. Судна RAMUS ТА BAHAR K дедвейтом 6 тис. т і 8,3 тис. т відповідно прослідували на вхід тимчасовим коридором 13 жовтня. Відомо також, що наразі суховантажі прямують до Італії, а балкер тримає курс до Туреччини.

За інформацією ЦТС, сьогодні також очікується захід судна для перевезень генеральних вантажів Briza дедвейтом 8,9 тис. т .до одного з українських портів.

Загалом, за підрахунками центру прибули до портів Великої Одеси, 33 судна. Вийшли, з урахуванням сьогоднішніх трьох суден, 24. Тобто всього спеціалісти зафіксували 57 суднопроходів в обидві сторони.

Робота тимчасового коридору

“Коментарі” писали, що два судна, які прибули на Одещину 1 жовтня, успішно покинули територіальні води України та вже дісталися моря Румунії. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко

Нагадаємо, що 7 жовтня, два балкери, скориставшись тимчасовими коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR. Про це повідомив очільник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко. 

Зазначимо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно. Про це повідомили інтернет-видання “Думська”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися