З портів Великої Одеси вийшли три судна: куди вони прямують

Два з них завантажені зерном

Наразі з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно. Про це повідомили інтернет-видання “Думська”. 

Наголосимо, що на завантаження судна стали лише 22 вересня. Втім, не дивлячись на періодичні повітряні атаки та загрози, судна швидко  завантажилися і тепер прямують у порти призначення.

Крім того, там також зазначається, що в українських територіальних водах у напрямку портів Великої Одеси рухаються на завантаження чотири балкери - NEW LEGACY (прапор Белізу), OLGA (Ліберія), FORZA DORIA (Барбадос) і IDA (Ліберія).

“Коментарі” писали, що “Чорноморська зернова ініціатива” закінчилась 17 липня та не була продовжена через саботаж держави-терориста. Проте, з того часу з портів Одеської області успішно вийшли вже чотири цивільні судна, попри обстріли окупантів портової інфраструктури. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Дмитро Плетенчук, Речник Військово-морських сил ЗСУ.

Нагадаємо, що Україна вжила важливих заходів для безпеки та свободи руху торговельних суден, що прямують до/з морських портів Одеської області. Згідно з наказом Військово-Морських Сил Збройних Сил України (ВМС ЗСУ), були встановлені нові тимчасові маршрути руху суден до чорноморських портів. Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ.

Зазначимо, що Росія атакувала дунайські порти, що призвело до зростання світових цін на продовольство, оскільки вона нарощує застосування сили для відновлення блокади. Ціни на пшеницю на біржі Чикаго вранці підскочили на 6,5%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися