Російська атака на порти Дунаю викликала зростання світових цін на зерно

Трейдери знову стурбовані тим, що Україна втратить ринок внаслідок негативного впливу на світові пропозиції

Росія атакувала дунайські порти, що призвело до зростання світових цін на продовольство, оскільки вона нарощує застосування сили для відновлення блокади. Ціни на пшеницю на біржі Чикаго вранці підскочили на 6,5%. 

Про це повідомляє видання  Reuters. 

У Міністерстві оборони України повідомили про пошкодження зернового силосу в дунайському порту Ізмаїл в Одеській області. Порт через річку від Румунії, що є членом НАТО, служив основним альтернативним маршрутом для експорту зерна з України після того, як Росія відновила фактичну блокаду українських чорноморських портів у середині липня.

На відео, опублікованому українською владою, видно, як пожежники на сходах борються з величезним вогнем у кілька поверхів у будівлі з розбитими вікнами. Кілька інших великих будівель були в руїнах, а зерно висипалося щонайменше з двох зруйнованих силосів, - пише видання. 

Ціни на пшеницю в Чикаго підскочили на 4% після атаки в середу і все ще зросли приблизно на 2,5% пізніше вранці. Трейдери знову стурбовані тим, що Україна, один із провідних світових експортерів, втратить ринок внаслідок негативного впливу на світові пропозиції.

Нагадаємо, сьогодні вночі 2 серпня Одеська область опинилася під обстрілом безпілотників "Shahed-136", які були запущені з Азовського моря через Чорне. Атака, яка була спрямована на південні райони області з очевидною метою — об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону. Сили протиповітряної оборони працювали 3 години поспіль. Більшість із запущених дронів-камікадзе була збита. Проте деякі із запущених ворогом “Шахедів” поцілили в портову інфраструктуру області. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися