Чотири судна успішно вийшли з портів Одещини після закінчення “Зернової угоди”

ВМС ЗСУ визначили найбільш безпечний коридор для проходу цивільних суден в Чорному морі

“Чорноморська зернова ініціатива” закінчилась 17 липня та не була продовжена через саботаж держави-терориста. Проте, з того часу з портів Одеської області успішно вийшли вже чотири цивільні судна, попри обстріли окупантів портової інфраструктури.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Дмитро Плетенчук, Речник Військово-морських сил ЗСУ.

Три з них покинули акваторію Чорного моря, один – знаходиться у портах Румунії, це у нього була точка, в яку він планово мав зайти. В нашій зоні відповідальності, Збройні сили роблять все необхідне для того, щоб забезпечити безпеку цих суден, і відповідно ми готові до викликів, які можуть відбутися, – зазначив речник ВМС ЗСУ.

Також Дмитро Плетенчук відзначив, що "коридор" для цих суден було обрано як найбільш безпечний Військово-морськими силами ЗСУ. Окрім того, він зазначив, що наразі у південно-західній частині Чорного моря відсутні кораблі російських окупантів.

Нагадаємо, що сьогодні вночі та вже четвертий раз за п’ять днів окупанти атакували південь Одеської області дронами-камікадзе. Ворог таким чином намагається цілити в інфраструктуру, яка була залучена до “Зернової угоди”.

Також зазначимо, що цієї ночі ворог  вже четвертий раз за п’ять днів атакував південь Одеської області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову та сільськогосподарську інфраструктуру.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися