Ще два судна прибули до портів Великої Одеси: подробиці

Вчора до портів Великої Одеси прибули два судна — Super Henry та Castor

Два балкери, скориставшись тимчасовими коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR. Про це повідомив очільник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко. 

SUPER HENRY ходить під прапором Панами. Судно дедвейтом 55 430 тонн прибуло з порту Читтагонг. Судно побудували у 2008 році. CASTOR прибув зі Стамбулу та має дедвейт 78 888 тонн. Прапор судна — Ліберія, рік будівництва — 2008.

“Таким чином, по новому українському зерновому коридору до портів Великої Одеси з 16 вересня прибуло вже 17 суден. За той же термін з портів вийшло з вантажами 10 суден”, — зазначив Андрій Клименко. 

Нагадаємо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно. Про це повідомили інтернет-видання “Думська”. 

"Коментарі" писали, що Україна вжила важливих заходів для безпеки та свободи руху торговельних суден, що прямують до/з морських портів Одеської області. Згідно з наказом Військово-Морських Сил Збройних Сил України (ВМС ЗСУ), були встановлені нові тимчасові маршрути руху суден до чорноморських портів. Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ. 

Зазначимо, що Росія атакувала дунайські порти, що призвело до зростання світових цін на продовольство, оскільки вона нарощує застосування сили для відновлення блокади. Ціни на пшеницю на біржі Чикаго вранці підскочили на 6,5%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися