Для романтичних вечорів: 8 найкращих фільмів про кохання та пристрасть

Огляд найкращих фільмів про любов та пристрасть

Є фільми про кохання, ніжне та чутвливе. А є фільми про кохання безумне, пристрасне, яке зносить усе на своєму шляху та міняє долі. І нехай воне не так гарно оспівана, як в ромкомах, проте вона того вартує.

Останнє танго в Парижі

picture

Рік виходу: 1972

Жанр: еротична драма

Країна: Італія, Франція

Поль, 45-річний американець, що проживає в Парижі і важко переживає самогубство своєї дружини. Жанна, 20-річна приваблива парижанка, заручена з молодим кінорежисером, який створив фільм із нею в головній ролі, що розповідає про життя жінки. їхнє знайомство відбувається в квартирі, яку обоє планували орендувати, але вона перетворюється на їхній притулок, де вони вирішили забути свої імена, соціальні статуси та минуле, і існує тільки вони - чоловік і жінка. Їхні відносини не зобов'язані жодними обов'язками, проте нестабільність і невизначеність дратують головну героїню. У кінці фільму таємничість зникає, а слова кохання проголошуються в ресторані, де вони виконують останнє танго. Проте правда виявляється вкритою мрією. Вона розуміє, що майбутнього для них не буде, і спробує втекти від нього...

Кохання, що збиває з ніг / П'янке кохання

picture

Рік виходу: 2002

Жанр: комедія, драма, трилер, романтичний

Країна: США

Це комедійно-мелодраматичний фільм, що розповідає про справжні почуття, що виникають у житті старого холостяка. Баррі Іган - тридцятирічний сором'язливий екцентрик, який стикається з невдоволеними родичами. Його основний бізнес - продаж модернізованих вантузів, а його захоплення - купівля акційних пудингів за рекламними купонами, що обіцяють безкоштовні авіаперельоти. Баррі уникає жіночого товариства та боїться знайомств з представницями прекрасної половини людства. Його невпевненість в собі і страх глузувань і осуджень виникли ще з дитинства, коли він зростав серед сварливих та тиранічних сестер. Серйозні стосунки не входять в плани самотнього і побоюючогося Ігана, який віддає перевагу розмовам з психоаналітиком та таємному телефонному сексу, стаючи жертвою хитрих маніпуляторів-шантажистів. Однак фортуна, подивившись на його невдачі, несподівано дарує йому неймовірний подарунок - зустріч з чарівною Оленою Леонард, подругою його сестри. Цей неочікуваний виток кохання перевертає світ Баррі Ігана, але Олена раптово вирушає на Гаваї. Захоплений почуттями, Баррі вирішує слідувати за нею.

Вічне сяйво чистого розуму

picture

Рік виходу: 2004

Жанр: драма, фантастика, фентезі, романтичний

Країна: США

Фільм описує вигаданий світ майбутнього, де можливо маніпулювати навіть власними спогадами. Джоель і Клементина - дві протилежності, що взаємодіють як плюс і мінус, то відштовхуючись один від одного, то притягуючись надзвичайною силою. Клементина - це вільна духом дівчина з різнокольоровим волоссям і вічними змінами настрою, тоді як Джоель (грає Джим Керрі) - це нудний консерватор, постійно незадоволений усім. Під час конфлікту імпульсивна Клем вирішує розлучитися з Джоелем і повністю забути його. Але якщо ви вирішите видалити всі спогади про колишнього коханого, ви втратите всі яскраві моменти і радісні враження. Чи не відчуєте ви печаль та порожнечу, коли абсолютно нічого не залишиться?

Три метри над рівнем неба

picture

Рік виходу: 2010

Жанр: драма, романтичний

Країна: Іспанія

Кіно розповідає про непередбачувані та заплутані траєкторії людських долей і про складнощі управління загадковим і чарівним почуттям, відомим як "любов". У центрі уваги знаходиться Бабі, мила та наївна молода дівчина з впливової та порядної родини. За сценарієм, її шлях перетинається з полюсно протилежним Аче - відважним авантюристом, безвідповідальним імпульсивним егоїстом, який полюбляє вуличні гонки та небезпечні пригоди. Його світ відрізняється від її, і Бабі виводить його із звичайних рамок. Любов змушує цього шибеника переглянути своє уявлення про світ. Виявляється, що життя - це не тільки пригоди та імпульсивні вчинки. Любов навчає його відповідальності, чесності та турботи про інших. Але апробація спільного світу стикається із ворожнечею, і змінитися на краще для Аче стає справжнім випробуванням. Чи зможе сила любові перемогти соціальні бар'єри? Чи зможе Аче подолати своє минуле імпульсивне життя заради кохання?

Закохайся в мене, якщо насмілишся

picture

Рік виходу: 2003

Жанр: мелодрами, драми

Країна: Бельгія, Франція

Їхні долі - феєрія, яка включає яскраві пригоди та величезний біль, що нагадує їм про власну сутність. Ці двоє неординарних дітей перетворилися на таких же незвичайних дорослих, які не припиняли грати. Вже з самого дитинства їх об'єднували як соціальні відмінності, так і шкільні труднощі. Вони обрали свій власний шлях, ухиляючись від рутини і буденності. Однак цей спосіб життя, можливо, був настільки небезпечним, що ледь не коштував їм життя. Такі потужні почуття рідко знаходять відгук. Навіть через десять років, після укладання шлюбу з іншими людьми, вони не могли відмовитися від гри, яка стала їхнім життям. Хоча для деяких вони можуть здатися ексцентричними, фільм переосмислює світогляд, заставляючи глядачів задуматися над власним життям. Воно таке коротке, і чи варто витрачати його на буденні справи і нудні рутини? Може, в ньому є місце для безладу та сміливих рішень? Ці думки витікають із дитинства, і фільм пропонує свою унікальну психологію, підкреслюючи, що "головне – мати, що згадати". Взаємні жарти та безтурботні вчинки зберігають свою чарівність, особливо коли така безрозсудність може тривати протягом усього життя.

Вбий мене ніжно

picture

Рік виходу: 2002

Жанр: детектив, драма, трилер, романтичні

Країна: США, Велика Британія

Головна героїня Еліс веде спокійне, звичайне життя, насолоджуючись вільним часом з друзями і спілкуючись з хлопцем Джейком. Проте її рутині настає кінець, коли на горизонті з'являється загадковий альпініст Адам. Еліс, переконана, що знайшла свою істинну любов, негайно падає головком у цю пристрасть. Вона розриває минулі зв'язки без коливань і, після захопливих зустрічей, виходить заміж за Адама. Однак після весілля затуманюється розум дівчини, і вона починає сумніватися: хто насправді її новий чоловік? Специфічні події, страшні листи з погрозами, таємничі дзвінки і замкнута кімната в будинку Адама вибивають землю з-під ніг Еліс. Вона вирішує розкрити таємницю минулого свого чоловіка, вирушаючи в розслідування, що охоплює його альпіністичну діяльність. Проте, наближаючись до розгадки особистості Адама, Еліс виявляє, що правда стає все більш жахливою, і вона не може уникнути її усвідомлення. Фільм "Убий мене ніжно" тримає глядача в напрузі протягом усієї картини, розкриваючи правду поетапно.

Грозовий перевал

picture

Рік виходу: 1992

Жанр: мелодрами, драми, історичні, романтичні

Країна: США, Велика Британія

В далекому маєтку, де проживали брат і сестра, з'являється Хіткліф, якого прийняв під своє крило їх батько. З цього часу на Грозовому перевалі починають розгортатися надзвичайні події. Кеті і її батько полюбили хлопця, але брат Кеті, Хіндлі, вражений тим, що увага так сильно концентрується на новачку. Після смерті їхнього батька він відправив Хіткліфа на конюшню. Кеті закохалася в хлопця з зеленими очима, але соціальні бар'єри перешкоджають їй втілити свої мрії, оскільки вона не може вийти за межі соціального класу неродженого парубка. Дівчина згоджується на пропозицію багатого сусіда, який давно має слабкість до неї. Але впоратися з покликом свого серця виявляється нелегко. Хіткліф не має наміру прощати образу. Він прагне помститися за несповнене кохання та отримані упущення. Проте хлопець не усвідомлює, наскільки боляче буде для нього носити це в серці, а головне, що він не зможе отримати задоволення від своєї помсти. Рейф Файнс ідеально виконав роль Хіткліфа – зарозумілого і гордого, суворого і мстивого. Він привертає увагу своїм виглядом, а його душа таємниче приховує страсті та безсмертну любов. В його очах відбивається біль від зради коханої та прагнення помсти.

Одержимість

picture

Рік виходу: 2014

Жанр: драма, музичний

Країна: США

Ендрю — молодий музикант, весь свій час присвячує музиці, мріючи присвятити це заняття всьому своєму життю. Його шлях перетинається з диригентом, визнаним кращим у країні, який, здавалося б, звернув увагу на талановитого юнака. Проте не все йде гладко. Початкове бажання перетворюється на одержимість, а диригент починає виснажувати Ендрю навантаженням репетицій. З часом не залишається часу на сон чи їжу, не кажучи вже про прогулянки чи особисте життя. Преодоліваючи межі розумного, молодий музикант прагне охопити те, що знаходиться за межами талановитої, але звичайної життєвої сфери. Не кожна людина готова віддати себе повністю обраній професії, і головний герой картини втілює цю відданість — відчайдушний музикант, готовий ризикувати здоров'ям і витрачати сили на благо миті.