Важливо

50 квадратів за 500 тисяч: актуальні ціни на оренду квартир в Одесі

Де знаходяться найдорожчі та найдешевші квартири в Одесі

В Одесі завжди є попит на житло, як для короткострокової, так і для довгострокової оренди. На ринку нерухомості є варіанти на різний смак та гаманець. "Коментарі" зібрали актуальні ціни на квартири в Одесі станом на листопад.

Ціни на оренду житла в Одесі

Ціни на оренду житла в Одесі залежать від багатьох факторів, таких як місце розташування, стан житла, наявність меблів та інших зручностей, а також сезон.

У середньому, ціна оренди однокімнатної квартири в Одесі становить близько 5000-7000 грн на місяць. Ціна двокімнатної квартири становить близько 7000-10000 грн на місяць, а ціна трикімнатної квартири становить близько 10000-15000 грн на місяць. Ціни на оренду житла в Одесі в літній період, як правило, вище, ніж в зимовий період.

Варіанти оренди житла в Одесі

В Одесі можна знайти житло для оренди в різних варіантах. Найпоширенішими варіантами є:

  • Квартири: це найпопулярніший варіант оренди житла в Одесі. Квартиру можна знайти в будь-якому районі міста, в різних цінових категоріях і з різним рівнем комфорту.

  • Готелі: це хороший варіант для короткострокової оренди житла. У Одесі є багато готелів на будь-який смак і гаманець.

  • Гостьові будинки: це хороший варіант для тих, хто хоче заощадити на проживанні. Гостьові будинки пропонують простіші умови проживання, ніж готелі, але при цьому вони можуть бути дуже зручними та комфортними.

  • Апартаменти: це хороший варіант для тих, хто хоче відчувати себе як вдома. Апартаменти, як правило, розташовані в житлових будинках і мають все необхідне для комфортного проживання.

Найдешевші квартири в Одесі 

За статистикою, середня ціна за оренду однокімнатної квартири в Одесі становить близько 5000 тисяч гривень. Проте, це лише середній показник, і на ринку представлені різні пропозиції, як за більш високою, так і за більш доступною ціною.  Найнижчі ціни за оренду квартир спостерігаються в районах, таких як Таїров, Червоний Хутір та Хаджибейський (Малиновський) район. Тут можна знайти вигідні пропозиції, що робить ці райони привабливими для тих, хто шукає доступне житло в Одесі.

Найдешевша з існуючих наразі варіантів на ринку нерухомості квартира знаходиться на вулиці Генерала Бочарова. Її вартість всього 1400 грн/міс. Однак за ці кошти вас чекає однокімнатне житло “від будівельників”, тобто будинок нещодавно побудували й в приміщені ще не робили жодного ремонту.  Цікаво, що навіть в такий варіант житла, власник не впустить з домашніми улюбленцями. Є звісно варіанти й дорожчі, вже з меблями, втім при виборі житла до 6 тисяч гривень, не варто очікувати на євроремонт. 

Найдорожчі пропозиції 

Приморський бульвар став визнаним центром комфортного життя в Одесі. Однокімнатні квартири з ремонтом і стильними меблями в цьому районі орендуються в середньому за 20 000 гривень на місяць.

Окрім центру, інші елітні райони, такі як Аркадія, Французький бульвар та Фонтанська дорога, також славляться високими цінами на оренду житла. Тут можна знайти розкішні квартири з сучасним дизайном та всіма необхідними зручностями.

Найдорожча квартира, яка наразі виставлена в оренду в Одесі знаходиться в Аркадії. Її площа всього 50 м/кв. й складається вона з кухні-студії та спальні. Як зазначено на сайті оголошень вартість цього “VIP-житла” на місяць становить 15 тисяч доларів США (544 200 грн). Можливо власник житла трошки помилився в розрахунках, адже за таку суму можна придбати невеличку дачу в передмісті Одеси. 

За більш "скромніші" варіанти — пентхауси площею понад 300 кв/м варто буде заплатити приблизно 5 тисяч доларів США (понад 180 тисяч гривень). Втім за ці кошти є варіанти із терасою, паркінгом, п’ятьма кімнатами та дизайнерським ремонтом. 

Поради при оренді житла в Одесі

Перед тим, як орендувати житло в Одесі, рекомендується дотримуватися таких порад:

  • Ретельно вивчіть всі варіанти, які вам пропонуються. Порівняйте ціни, умови оренди та розташування.

  • Перевірте стан житла перед тим, як підписати договір оренди. Уважно огляньте квартиру або будинок, переконайтеся, що все працює належним чином.

  • Перед підписанням договору оренди уважно ознайомтеся з його умовами. Зверніть увагу на такі пункти, як вартість оренди, термін оренди, умови оплати, а також права та обов'язки сторін договору.

Нагадаємо, в Одесі за рік ціна за квадратний метр квартири в новобудові, знизилась на 2700 гривень. А, що стосується вторинного ринку, то тут ситуація залишається більш стабільною. Вартість квартир залежить від кількості кімнат та обраного району міста. “Коментарі” проаналізували ситуацію на ринку нерухомості, а також дізнались, в якому районі Одеси найдешевші квартири.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися