Віталій Саутьонков: «Ключ до успіху - наполеглива праця»

Віталій Саутьонков - депутат Одеської обласної ради, бізнесмен, який є знаковою фігурою не тільки регіональної, а й всеукраїнської політики. Незважаючи на те, що він багато разів фігурував в найяскравіших історіях життя Одеси - це і ситуація з директором художнього музею, і важливі антикорупційні ініціативи, і конфліктні ситуації з політичними опонентами, - депутат вміло поєднує діяльність на благо народу і роботу над великими міжнародними проектами . Зараз Віталій Саутьонков балотується в Одеську міськраду, щоб довести: ключ до успіху - наполеглива праця і любов до того, що ти робиш.

Молодий політик активно займається благодійністю - згідно з даними аналітичної системи "YouControl", з Саутьонковим пов'язано два фонди - "Сильніше разом" і "Вільна освіта". Це і ресурсна допомога, і безкоштовні маршрутні таксі по області, і медичні обстеження, а також допомога багатодітним сім'ям та пенсіонерам.

"Щороку ми подаємо звіт про виконану діяльності, де все чітко розписано. Кожна справа - благе і важливе, це те, що людям потрібно сьогодні. Казки про світле майбутнє нікому не цікаві. Звичайно ж, в період пандемії наш благодійний фонд не залишився в стороні і допомагав нужденним продуктовими наборами. Протягом п'яти років у десятках районів області ми проводили програму по виїзної діагностики зору і роздали понад 14 тисяч пар окулярів - пенсіонерам і малозабезпеченим сім'ям. З моїм колегою по обласній раді Віктором Баранським ми обладнали 16 комп'ютерних класів в найвіддаленіших районах Одеської області. З інфраструктурних проектів - ремонти доріг, освітлення вулиць, організація паркових зон і скверів. Велика увага я намагаюся приділяти дітям, тому на моєму окрузі особливо багато встановлено дитячих і спортивних майданчиків ", - розповів політик.

Більш того, сфера діяльності Саутьонкова - аж ніяк не проста: в політику він прийшов з морегосподарської сфери. Він упевнений, що в України є всі шанси гідно представляти себе на міжнародній бізнес-арені і залучати мільйонні інвестиції в цю область.

Громадська діяльність, активна громадянська позиція і напористість Віталія Саутьонкова не залишають байдужими і його політичних опонентів - недавно в його офісі та будинку проводили обшуки НАБУ і САП. За даними ЗМІ, обшуки проводилися відразу за 12 адресами. У їх числі - за місцем проживання депутата Одеської обласної ради Віктора Баранського, а також приймальні нардепа Миколи Скорика. Що шукали - невідомо, однак, ніяких подальших претензій ні до народних обранців, ні до ОПЗЖ не було. Саутьонков вважає це спробою дестабілізації політичної ситуації і зриву передвиборчої кампанії. Запевняє: йому приховувати нічого.

"Хочу звернутися до діючої влади: причина падіння вашого рейтингу - це політичне бездіяльність. Замість того щоб виконувати свої обіцянки, ви чините тиск на політичних опонентів. Занадто все шито білими нитками: прямо перед виборами починається активна робота. Я вам скажу, коли почнеться наступний етап - відразу після виборів, якщо ми візьмемо більшість, вони будуть продовжувати політично тиснути на нас ... В будь-якому разі, так просто нас прибрати в сторону вам не вдасться. Курчат по осені рахують ", - заявив опозиціонер.

Варто зазначити, що опитування показують досить великий кредит довіри одеситів до ОПЗЖ - в абсолютно різних рейтингах ця політична сила є одним з лідерів переваг. Акцент партії - амбітні і досить відомі медійні обличчя, які активно проявляють свою позицію і не бояться критикувати діючу владу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися