Штурм Одеси: чи варто чекати його

Небезпека для регіону все ще існує

Одеса – одна із багатьох "бажаних" цілей кремлівського диктатора. З 24 лютого російське командування неодноразово відправляло туди десант та проводило маневри біля узбережжя, але все було марно завдяки українським захисникам. Проте невдачі не означають, що Путін відмовився від захоплення "Перлини біля моря".

Днями у ЗМІ з'явилася інформація, що Кремль налаштований атакувати Одесу з метою окупації міста та усієї області. Нібито атаку Одеси Росія може почати з Придністров'я та Криму. Про це повідовляють журналістські розслідування "Гроші".

Вони заявляють, що вже почалися військові маневри на аеродромі Тирасполя, а в Криму готують літаки та гелікоптери для перекидання десанту.

"Ведеться багато розмов про спроби росії втрутитися в ситуацію в Молдові. Використовувати Придністров'я з метою проведення бойових дій безпосередньо на території Молдови для того, щоб перетворити її на плацдарм для наступу на Україну", – розповідає політолог Петро Олещук.

Незважаючи на всі загрози, експерти вважають, що сил у Росії все це провернути не вистачить. Проте від захоплення Одеси війська РФ не відмовляться аж до закінчення самої війни і постійно нагнітатимуть ситуацію навколо, щоб відвернути увагу України від боїв на сході та півдні країни.

Докладніше про плани Росії на Одесу – у відео. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися