Куди піти в Одесі: найцікавіші події липня

Огляд афіши Одеси на липень

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у липні в Одесі. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших івентів. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки.

Куди піти в Одесі в липні:

"Життя у сонянчій системі. Де можуть жити інопланетяни?"

На вас чекає подорож зоряним небом та у часі на куполі планетарію, знайомство з сузір'ями, зіркам, літнім трикутником, сонячною системою, галактикою, перегляд повно купольного фільму. Екскурсія галереєю астрономічної обсерваторії та космічними експонатами. Екскурсія на старовинний телескоп "КУК" астрономічної обсерваторії. Спостереження Сонця в світлу частину доби і зірок та Місяця після заходу Сонця, за ясної погоди.

Коли: 13 липня, 17:30

Де: Планетарій на території Астрономічної обсерваторії у парку ім. Тараса Шевченка, вул. Маразлієвська, 1в

Вартість: 100 грн - діти, 150 грн - дорослим

Гала-концерт "Vivat ballet!"

Під час війни танок стає символом нескореності та сміливості, символом прагнення Перемоги та справжнього патріотизму. Ви маєте змогу на власні очі переконатися у цьому. Очікуємо на витонченому гала-концерті "Vivat, ballet!", яка поєднає улюблені глядачами світові шедеври балетної класики та хіти сучасної хореографії, що вражають красою і технікою, вишуканістю і майстерністю, занурюють глядача в особливий, емоціональний світ прекрасного. Цим номерам аплодувала Європа та кращі театральні зали світу, і ось – вони на славетній сцені Одеської опери. Мінімалізм розставляє акценти, забираючи все зайве. Масштабні декорації замінюють відеоінсталяції та світлові ефекти, щоб ніщо не відволікало глядача від краси та вишуканості балетного танцю!

Коли: 13 липня, 18:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Лекція Олени Філіппової "Барбі та Кен - 65 років разом"

Олена Філіппова — засновниця проекту "КуклЬтура", колекціонерка, лікарка, викладачка, співорганізаторка проекту "Слава України". Барбі та Кен вже 65 років дивують світ своєю популярністю. Не всім відомо, що до їх створення була причетна ціла родина, в якій також були сумніви щодо розробки та випуску цих ляльок. Вони пережили зліт та падіння, всесвітню відомість та періоди занепаду, але кожного року Барбі та Кен доводять всім, що вони не тільки суперзірки іграшкового світу, але й значущі постаті, до яких прислухаються, які можуть допомогти дитині чи дорослому повірити в себе та мріяти про найкраще майбутнє, що є особливо цінним в часи війни. Про все це та інші цікаві факти з життя Барбі та Кена, а також оригінальну історію створення унікальних проєктів з цими ляльками розповість Олена Філіппова. Подія розрахована на участь дітей та дорослих, супроводжується демонстрацією ляльок Барбі та Кена, зокрема тих, які не були представлені для продажу в Україні.

Коли: 18 липня, 18:00

Де: Дім Блещунова, вул. Польська, 19 (Виставково-комунікаційний простір "Квартира 6")

Вартість: вільний донат

Сімейний фестиваль "Метаморфоза:

свято "Перевтілення та Чаклунство""

На вас чекає неймовірна атмосфера, наповнена творчістю, розвагами та смачними частуваннями. На фестивалі працюватимуть тематичні поляни, де кожен знайде щось цікаве для себе:

- Поляна Знань: майстер-класи, трансформаційні ігри, лекції з психології та езотерики, енергетичні практики.

- Дитяча Поляна: дитячі майстер-класи, фокуси, зона ігор та няня для маленьких гостей.

- Поляна Смаку: фудкорти з різноманітними стравами та напоями з різних куточків світу.

- Розважальна Поляна: ігрові зони, атракціони, концерти, театральні шоу та магічні виступи.

- Творча Поляна: ярмарки хендмейд прикрас та виробів, а також консультації від творчих фахівців.

Коли: 19-21 липня, з 10:00 до 21:00

Де: Одеська кіностудія, Французький бульвар, 38

Шоу "Льодове Королівство"

Це майстерне втілення об’єднання класичних жанрів циркового мистецтва з найвищою майстерністю всесвітнього мистецтва фігурного катання. Театральне та естрадно-циркове шоу з використанням сучасних ехнологій у звуко-світлотехніці та лазерної анімації не залишать байдужими нікого. Герої шоу навчать зростаюче покоління моральним основам добра й зла, дружньої взаємодопомоги, героїзму та безстрашшю перед обличчям близької небезпеки, батьківській самовіддачі у справі захисту своїх дітей, вірі у власні сили, у необхідності розумового, морального та фізичного розвитку. На справжньому льоду Ви побачите чудову казку, у якій всі жителі Об’єднаного Льодового Королівства: ельфи, хоббіти, лісові феї, фавни, аватари, люди та справжні різноманітні тварини, дерева, усі разом боротимуться з впливом Генератора Зла на чудову, добру королеву Чарівного Ліса Маліфісенту.

Коли: 20 липня, 17:00

Де: Одеський Державний Цирк, вул. Коблевська вулиця, 25/1

Концерт MAMARIKA в Одесі

Вже в цьому році MamaRika презентувала пісню "Замело". Лише за місяць вона зібрала понад 260 тисяч переглядів на YouTube. "У такий важкий час відчувається потужний поштовх в українській культурі. Ми повертаємося до коріння, і все українське зараз - особливе. Багато чого українського зараз створюється, і ми, музиканти, також постійно пишемо нові роботи", - сказала MamaRika в одному з інтерв’ю.

Коли: 21 липня, 19:00

Де: Міжнародному культурному центрі "Уніон", вул. Троїцька, 43

Вартість: від 400 грн

100ЛИЦЯ з сольним концертом в Одесі

100лиця – нове яскраве ім’я українського шоу-бізнесу. Рік створення колективу – 2021-й. За доволі короткий період гурт підкорив серця сотень тисяч слухачів. Зокрема, глибоко в серцях українців вкорінилися такі треки 100лиця як "Білі троянди", "Танцюєш і плачеш", "ЗСУ", "Вечорниці", "Ну, як ти, мадам", "Лети". Ці пісні стрімко підкорювали топи вітчизняних музичних чартів, деякі з них займали лідируючі позиції в Apple Music та Spotify. Чи потрібно говорити про шалену популярність 100лиця серед користувачів TikTok? – Питання риторичне. У складі гурту: Владислав Ступак – гітара, вокал; Назарій Савчук – ударні, вокал.

Коли: 26 липня, 19:00

Де: Itaka beach club, пляж Аркадія, 4

Великий концерт Parfeniuk в Одесі

Parfeniuk зізнається, що популярність стала для нього неочікуваною. Він просто поділився треком, який написав за 10 хвилин, а вже наступного дня пісня мала 1,5 мільйона переглядів. Зараз пісні талановитого співака стрімко підкорюють топчарти стрімінгових платформ та радіостанцій.

Коли: 28 липня, 19:00

Де: True Man, пляж Аркадія, 10

Вартість: 550 грн

Сергій Бабкін в Одесі

Сергій Бабкін запрошує на свій концерт, під час якого ви почуєте чимало знайомих та добре відомих пісень. А ще будуть нові треки: радіохіт "Непробивна", мрійливий сингл "Про дні", присвята українським захисникам "127МА", українська версія однієї з найвідоміших пісень музиканта "Забери". Концерти Сергія Бабкіна завжди вирізняються своєю домашньою атмосферою.

Коли: 30 липня, 19:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 390 грн

Вистава "Ентоні"

Самотність - річ неприємна, а примусова самотність - жахливо. Кожна людина повинна бути хоч комусь потрібна. Особливо, якщо ця людина талановита, розумна, володіє загостреним почуттям власної гідності. І хоче бути вільним. Про це наша непроста історія.

Коли: 31 липня, 18:00