Куди піти в Одесі: найцікавіші події серпня

Огляд афіши Одеси на серпень

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у серпні в Одесі. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших івентів. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки. 

Куди піти в Одесі в серпні:


Музично-поетичний вечір

На вас чекають магічні пасажі, щем акустичної гітари, протест, урбанізм і нова щирість.

Оголені поети - богемний хаос-творець. Римують кров–любов, брудні провулки і морський вітер, сплітаючи розпад, православ’я і мертві мови. Біля Церква - другий виступ гурту одного концерту у зміненому складі. Поезія, імпровізація, парк-рок! Назва є алюзією на пісню гурту "помер гранат". Також почуємо експресивний акустичний Евермеджик та романтичного О.Шалана.

Коли: 1 серпня, 19:00

Де: More Music Club, вул. Пушкінська, 75

Вартість: донат від 100 грн

Подробиці за посиланням 


Лекція Дар'ї Гармидер

"Подорожі до моря: Леся Українка і Одеса"

Пропонуємо здійснити віртуальну подорож у часі - переміститися в Одесу кінця ХІХ-початку ХХ століття і пройтися вулицями міста разом із Лесею Українкою. Проїхатися на конному трамваї до фешенебельного парку Хаджибеєвського курорту, побувати в гостях у видатного українського бібліографа Михайла Комарова, потоваришувати з чарівною Гретхен, веселою компанією прогулятися на колісному пароплаві до Аккерманської фортеці… А ще подивитися очима Лесі і її сучасників на молоді деревця Олександрівського парку, рибальські човни на Ланжероні, дикі пляжі Великого Фонтану… На лекції з’ясуємо, скільки разів, коли і з якою метою видатна письменниця відвідувала Одесу, поговоримо про те, як вона проводила час, де бувала і з ким спілкувалася, як почувалася, які враження справила на Лесю Українку наше місто.

Коли: 1 серпня, 15:00

Де: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М.Грушевського, вул. Троїцька, 49/51

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


Концерт Lonely Johny

Lonely Johny – сольний проект фронтмена гурту Youthex. Акустичні кавери в стилях кантрі, блюз, трохи рок балад. Зроблено для душі і від душі. DragOnFly – молодий, але безперечно талановитий акустичний кавер-гурт, завдяки якому ви почуєте виконання світових рок- та блюз-хітів у абсолютно новому, енергійному та автентичному звучанні.

Коли: 2 серпня, 19:00

Де: More Music Club, вул. Пушкінська, 75

Вартість: донат від 100 грн

Подробиці за посиланням 


Балет "Аліса в країні чудес "

На маленьких глядачів чекають неймовірні пригоди дівчинки Аліси та її друзів. Чудова казка, сповнена абсурдною магією та яскравими персонажами, зачарує не тільки дітей, а й дорослих. Тому на нашу виставу радимо приходити всією родиною.

Коли: 2, 8, 23 серпня, 12:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 120 грн

Квитки за посиланням 


Цирк на льоду "Льодове Королівство"

"Льодове королівство" - сучасне циркове шоу, в якому поєднані новітні технології та висока професійна майстерність артистів. Яскраві костюми, продуманий сюжет, вражаючі спецефекти - все це не залишить байдужим жодного глядача. На справжньому льоду ви побачите чудову казку, в якій всі жителі Об’єднаного Льодового Королівства: ельфи, гобіти, лісові феї, фавни, аватари, люди та справжні різноманітні тварини, дерева, разом боротимуться з впливом Генератора Зла на добру королеву Чарівного Ліса Маліфісенту. 

Коли: 3, 4, 10, 11, 17, 18, 24, 25 серпня, 17:00

Де: Одеський державний цирк, вул. Коблевська, 25

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Сукня"

"Сукня" - це провокаційна, емоційна та вражаюча танцювальна вистава, яка розкриває сутність гріха через призму різноманітних історій. Кожна сукня, кожен танець – це яскраве відображення людських пристрастей, бажань, слабкостей та пошуків. Вистава вражає своєю глибиною і силою виразності, захоплюючи глядача у вирі розмаїття почуттів та емоцій. Вона залишить слід у душі кожного глядача, нагадуючи про важливість самопізнання та моральної відповідальності.

Коли: 6 серпня, 19:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Концерт ONUKA в Одесі

Вокалістка гурту Ната Жижченко розуміє, що концерти ONUKA - це терапія і для глядачів, і для музикантів. "Ми можемо просто рефлексувати на події, і робити це через мистецтво красиво, стильно і по-українськи, допомагати людям ці емоції переживати, випускати. Можливо, переживати якийсь катарсис на цих концертах", - сказала вона в одному з інтерв’ю. Музика ONUKA надає можливість розслабитися. Одночасно вона надихає та підтримує. 

Коли: 6 серпня, 19:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 550 грн

Квитки за посиланням 


Опера "Набукко"

Опера Дж. Верді в 4-х діях. Біблійні події часів правління вавилонського царя Навуходоносора переосмислені в опері творчим генієм композитора. Саме італійське скорочення імені цього правителя стало назвою твору, який приніс Дж. Верді всесвітню славу. Прем'єра пройшла в "Ла Скала" в Мілані, лібрето для постановки написав Т. Солера. Ворожнеча і підступність, співчуття і любов - чекають нас в цій драматичній, наповненій історичними подіями та генієм Дж. Верді опері. Щоб прожити разом з героями "Набукко" всі пригоди і дізнатися шедевральний фінал, купуйте квитки на сайті і в касах міста. 

Коли: 10 серпня, 17:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Бельведер"

Бозна якими шляхами двох жінок доля привела на звалище. Свій маленький світ Та облаштовує і ховається в ньому за уявними стінами палацу з бельведером, Ся нишпорить у смітті, збираючи все, що може знадобитись для життя. Але раптова поява незнайомця, який приходить і падає без тями, призводить до конфлікту між жінками. У спробах дійти до згоди розкриваються їх долі і характери, біль та світогляди. Згодом з’ясовується ким є Той Самий, що прийшов до них... Хто насправді явився двом занедбаним душам? Чи дійсно він є тим, ким назвався? Гірка і смішна, дотепна і філософська п’єса Анатолія Дяченка спонукає до роздумів. Вона написана майже 30 років тому, але є актуальною і сьогодні.

У ролях:

Ахтем Сеітаблаєв

Лариса Руснак

Катерина Степанкова

Коли: 13 серпня, 18:00

Де: Одеський театр музичної комедії, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 28о грн

Квитки за посилання 


Кінохіти у виконанні оркестру "Музичні хіти світового кіно" 

"Музичні хіти світового кіно" - подія для справжніх фанатів кіно та музики. У програмі вечора цілий розсип музичних перлин. Підбірка  кінохітів воістину еклектична: стильна та трохи грозна музика Джона Баррі (тема Джеймса Бонда) без проблем поєднується з легкою та ліричною композицією Алана Сільвестрі з фільму "Форрест Гамп". І подібних метаморфоз ще багато у концертній програмі.

Коли: 13 серпня, 17:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 290 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Майська ніч"

"Левко…Левко… А покажи мені відьму…Вона десь тут, серед русалок… Де вона?… Нема мені спокою навіть на тому світі… Знайди її, Левко…" - і зник привид у темряві тихої травневої ночі, і розчинився, як у воді, у темних вікнах руїн старого панського будинку на березі укритого ліліями ставу… Нова вистава Дмитра Рачковського - містична історія давніх часів України, коли тисячолітні дуби сягали зоряного неба, люди вірили в бога і нечисту силу, а потойбічний світ чарівним чином міг впливати на життя посполитих, коли відьми, русалки та мавки з водяниками існували не тільки в підсвідомості...

Коли: 15 серпня, 19:00

Де: Одеська обласна філармонія, 

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Laud. Презентація нового альбому "Пробудження"

Laud постійно самовдосконалюється. В роботі над альбомом "Пробудження" він відкрив в собі емоційність та зрілість. За його словами, в нових піснях стало більше конкретики. Співак відзначає, що повномасштабне вторгнення сильно вплинуло на нього. "Для мене особисто розвиток стався тотальний. До того він, ніби, відбувався повільно, поступово, але те, що сталося після вторгнення, почало рухатися з блискавичною швидкістю. Зміни всередині себе відчуваю майже щомісяця, чого не було колись раніше, і це дуже круто", - сказав Laud в одному з інтерв’ю. 

Коли: 15 серпня, 19:00

Де: Міжнародному культурному центрі "Уніон", вул. Троїцька, 43

Вартість: 500 грн

Квитки за посиланням 


Рок-опера "Ісус Христос - суперзірка"

Твір описує біблійні події, а саме останній тиждень життя Ісуса Христа в сучасній інтерпретації. Вона звучатиме мовою оригіналу — англійською. Цей факт дирекція театру музичної комедії імені Михайла Водяного називає головною особливістю майбутньої прем’єри. Для більшого розуміння вистави на допомогу глядачеві прийде синхронне титрування українською, розповіла директорка-художня керівниця театру Олена Редько.

Коли: 15, 25 серпня, 18:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


"БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ" в Одесі

Нова концертна програма. Фактично народний рок-гурт. Через їхні чисельні виступи перед звичайними українцями та військовими, колектив отримав любов та пошану. Також потрібно виділити послідовність гурту - музиканти ніколи не виступали у Росії. “БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ” ніколи не створювали контент, який був би там цікавий. Вони завжди орієнтувалися на українську аудиторію. 

Коли: 27 серпня, 19:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 800 грн

Квитки за посиланням 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися