Огляд афіши Одеси на вихідні.

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться на цих вихідних в Одесі. Обирайтена власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки.

Вистава "Неаполітанські пристрасті"

Легка, дотепна, експресивна комедія перенесе вас на італійські простори, наповнені розпеченим сонцем повітрям, нестримними бажаннями, експресивними поступками, запальними суперечками та жагою життя, а ще ароматом кави, сирної пасти з томатами і… парфумом. Вистава скроєна за найкращими творами знаного італійського драматурга-комедіографа, режисера та актора театру та кіно – Едуардо де Філіппо. Це справжній калейдоскоп бурхливого життя кількох подружніх пар, з його викликами та непростими рішеннями: про те, на що готові піти подружжя в лихоліття, аби оплатити оренду житла та пательню картопля; про покійника-чоловіка й потенційного клієнта на подружньому ложі; про чоловіка, готового заплатити за секс з твоєю дружиною цілий мільйон; про рятівний, але дуже сумнівний спосіб залагодження суперечок між вкоханими, і як це виглядає, коли ти "не в темі"; про ілюзорність норм моралі та розмитість межі між "порядною" та "пропащою" жінкою, між "шляхетністю" та "цинізмом"; про примарність цього світу і магічні властивості циліндра з перетворення простака на пана.

Коли: 13 січня, 16:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 80 грн

Мюзикл "Вій"

Сюжет повісті Миколи Васильовича Гоголя "ВІЙ" - один із найтаємничіших, лякаючих та захоплюючих сюжетів класичної літератури. Жанр вистави "ВІЙ" - мюзикл, а специфіку цієї масштабної постановки можна, використовуючи "кіношну" термінологію, назвати специфікою блокбастера. Справді, "ВІЙ" - це своєрідний театральний блокбастер - з масштабними костюмованими сценами, танцями, піснями, дуже складними і видовищними трюками та спецефектами. Три ночі у зловісній покинутій церкві, біля труни відьми належить відстояти головному герою вистави - Хомі Бруту, і кожна наступна ніч буде страшніше за попередню… Але, як і в повісті Гоголя, страшні містичні сцени перемежовуються безшабашно-веселими й життєрадісними замальовками. А несподіваний фінал вистави здивує навіть тих, хто знає повість Гоголя напам'ять… "ВІЙ" - це видовище з великої літери, яке Ви маєте побачити!

Коли: 13 січня, 18:00

Вистава "Попелюшка"

Вистава по класичній казці, яка вчить нас вірити в себе та кохання.Життя Попелюшки було нестерпним - зла мачуха та її доньки змушували її тяжко працювати та ще й зловтішалися з нещасної дівчини. Одного разу у неї з’явився шанс змінити своє життя - її хрещена мати-фея надала Попелюшці розкішну сукню та карету, щоб поїхати на бал. Зустріч з Принцом запалює кохання в серцях двох молодих людей. Але є обставини, які можуть завадити щастю закоханих.

Коли: 14 січня, 11:00

Вартість: від 80 грн

Вистава "Гра в правду"

Події вистави розгортаються в будинку співвласника видавництва Роберта Кеплена. Серед гостей – родичі, співробітники, інші співвласники. Прийом перетворюється на динамічний та непередбачуваний детектив, у який з кожною хвилиною все більше занурюються учасники прийому. "Гра в правду" – це філігранно прописаний сценарій, що постійно тримає в напрузі та не дозволяє відволіктися ані на хвильку. То до чого ж призведе кожного гра у правду?

Коли: 14 січня, 18:00

Вистава "Золоте теля"

Театральна авантюра на дві дії. Події роману розгортаються у вигаданому місті Чорноморськ, в якому кожен житель легко впізнає рідну Одесу. Крім всім відомих знаменитих комедійних персонажів, глядачів інсценування чекає зустріч з авторами гумористичного шедевра на сцені. Так-так, ви не помилилися, творці тексту існують на нашій сцені разом зі своїми героями.

Коли: 14 січня, 16:00

Квитик за посиланням

Опера "Кармен"