Куди піти в Одесі: найцікавіші події цих вихідних

Огляд афіши Одеси на вихідні.

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними в Одесі. Обирайтена власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки. 


Балет для всієї родини "Дюймовонька"

Крихітна дівчинка Дюймовонька — героїня однойменної казки датського письменника, мандрівника і казкаря Ганса Крістіана Андерсона, незабаром розповість про свої пригоди глядачам. На сцені Одеської опери вона не лише стане на пуанти, а й перенесеться до країни Підвіконня, покатається на Великій Квітковій Каруселі, подорожуватиме землею Жуків і Ельфів, влаштує Велике Прибирання, побуває у Лісі Високих Трав і на показі Високої Жукомоди Від-Жутюр. Тендітна Дюймовонька подолає усі труднощі і врешті - решт, знайде друзів і справжнє кохання. Творці нової вистави, спеціально на замовлення театру, створили музику, лібрето, хореографію, ексклюзивні декорації і костюми, а славетний балет та оркестр Одеської опери сповнили виставу неповторною казковою чарівністю, незабутньою музикою, гумором і блискучою хореографією.

Коли: 20 січня, о 17:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Баламути"

Пустотлива комедія від автора сценарію фільму "Кохання та голуби". На що можна піти від одноманітного нудного життя на схилі років? На все, навіть на найбожевільніші вчинки. І вік тому не завада. "Випробуємо нове блаженство!" - вирішили герої цієї веселої історії - і такого начудили, що рушницю без бойка стріляти стало, і півні стали яйця нести. Одним словом, збаламутили застійну воду навколишньої дійсності. Режисер-постановник – Олена Пушкіна.

Коли: 20 січня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням


Опера "Служниця - пані"

Легка, яскрава музична комедія 18 сторіччя,  вишукана палітра французької сторони театру практично занурить глядачів, які розміщатимуться просто на сходовому прольоті Французьких сходів,  у вирій подій. Іскрометна комічна опера, що оповідає про перемогу гарненької служниці Серпіни над своїм господарем - доктором Уберто, пережила чимало "серйозних" оперних вистав та вже майже три століття звучить на всіх сценах світу.

Коли: 20 січня, 12:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: 150 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Тіні забутих предків"

Далеко в Карпатських горах живуть люди, які не втратили зв'язок зі своїми предками і вірять в містичний та загадковий світ пращурів. Відчувають єдність з природою і рідним краєм. Це гуцули, самобутні та нескорені люди, які оберігають свої звичаї і слідують заповітам старших. Тут любов солодка як вода з гірського джерела, а сльози солоніше за землю. Тут зустрілися і покохали один одного Марічка та Іван.

Коли: 20 січня, 18:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


ЧУВАКИ не святкують або UKRAINIAN

Вистава про нашу сучасність, про війну та зміни в українському суспільстві за останні декілька років. Але в центрі сюжету не сама війна, а життя одного українця, який розповідає про своє дитинство і юність в Конотопі,  навчання в Києві,  Майдан, війну, любов і дружбу та зраду одночасно. Вистава колоритна та динамічна, тримає глядача у постійному напруженні, а також   здивує неочікуваними розвитками подій і манерою постанови.   Вистава, яка деяким відкриє очі на правду, про яку мовчать, деяким допоможе зрозуміти жах війни, а іншим зможе просто підняти настрій і змусити вірити в найкраще майбутнє. Шквал емоцій, щов икликає вистава, — від гомеричного сміху до межі "больового порогу свідомості" — змусять по-новому зрозуміти й оцінити те, що є основою нашого життя: мудрість предків, батьківську любов і синівську самопожертву, ціну смерті та зради, непорушність віри у те, що все буде Україна і ми обов'язково здолаємо наших ворогів.   

Коли: 21 січня, 16:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 80 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Мадам Баттерфляй"

Одна з найдраматичніших світових опер про життя сильної жінки – "Мадам Баттерфляй" Дж. Пуччіні. Це надзвичайно чуттєва історія про жертовне та віддане кохання юної японської гейші Чіо-Чіо-сан. Традиційне японське кімоно, яке носить юна дівчина, схоже на легкі крила метелика, який летить на безжалісний вогонь кохання до підступного офіцера... Мінімалістичні декорації, ефектні костюми та надзвичайно красива музика перенесе вас в прекрасний світ японської культури, у лоні якої розгортаються драматичні події опери. Запрошуємо стати свідками однієї з найдраматичніших історій світового оперного репертуару.

Коли: 21 січня, 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Льовушка"

В основі оповідання київського драматурга Анатолія Криму "Льовушка" - реальна історія, історія про хлопчика Льовушку, у якого були дві улюблені бабусі – Розалія Соломонівна та Дарина Іванівна, а просто – бабуся Роза та бабуся Даша. Обидві бабусі обожнювали свого єдиного онука, змагалися між собою, кого він більше любить, і куди він ходитиме – до синагоги чи церкви. Льовушка живе у повоєнному Києві, на Подолі. І атмосфера Льовушкіного двору так нагадує нашу, одеську – з хитрими хлопчиками, з люблячими бабусями, з довірою та любов'ю до людей та життя.

Коли: 21 січня, 17:00

Де: Одеський театр юного глядача, вул. Грецька, 48А

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "8 люблячих жінок"

Різдвяний комедійний детектив. Дія відбувається напередодні Різдва у Франції. В одному будинку був виявлений убитий чоловік, власник будинку. Навколо нього збираються 8 жінок — його діти, дружина, служниці та інші. Всі вони залишаються в замкненому будинку доти, доки не буде викрито вбивцю. Від постановки варто очікувати крутих поворотів, неперевершених діалогів, викриття таємниць і, безсумнівно, незвичайного фіналу. Це вже дійсно Cherchez la femme! 

Коли: 21 січня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися