Огляд афіши Одеси на вихідні.

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними в Одесі. Обирайтена власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки.

Лекція-екскурсія "Дві експресії в одній знаменитій сім’ї"

Лекцію-екскрусію проведе мистецтвознавиця Діана Клочко виставкою Романа та Марґіт Сельських "Сонце Заходу / Sol Occidens". Разом прогуляємось виставкою творчого подружжя, дізнаємось, як і чому відрізняються твори чоловіка і дружини та поміркуємо, яким чином їм вдалося не лише продовжувати загальні модерністичні тенденції під час панування радянської влади, а й зберегти власний упізнаваний стиль.

Коли: 10 лютого, 15:00

Де: вул. Софіївська, 5а

Вартість: від 75 грн

Юолгарський гастро-винний вечір

У програмі: дегустація 6 вин (від сухих до солодких) + міцна граппа і звичайно ж у супроводі оригінальних болгарських закусок: холодних та гарячих (кавирма, 3 види крафтового сиру, бринза, банниця та сармі (долма)). Будуть представлені вина родини Манзул та Шушпанових. Ці вина не купиш у магазинах, на сьогодні вони ексклюзивні. Вечір проведе Альбіна Манзул.

Коли: 10 лютого, 16:00

Де: проспект Українських героїв, 4

Вартість: 650 грн

Подробиці та реєстрація за посиланням

Балет для всієї родини "Дюймовонька"

Крихітна дівчинка Дюймовонька — героїня однойменної казки датського письменника, мандрівника і казкаря Ганса Крістіана Андерсона, незабаром розповість про свої пригоди глядачам. На сцені Одеської опери вона не лише стане на пуанти, а й перенесеться до країни Підвіконня, покатається на Великій Квітковій Каруселі, подорожуватиме землею Жуків і Ельфів, влаштує Велике Прибирання, побуває у Лісі Високих Трав і на показі Високої Жукомоди Від-Жутюр. Тендітна Дюймовонька подолає усі труднощі і врешті - решт, знайде друзів і справжнє кохання. Творці нової вистави, спеціально на замовлення театру, створили музику, лібрето, хореографію, ексклюзивні декорації і костюми, а славетний балет та оркестр Одеської опери сповнили виставу неповторною казковою чарівністю, незабутньою музикою, гумором і блискучою хореографією.

Коли: 10 лютого, о 17:00

Історичний фестиваль "Лицарі південних берегів"

На вас чекає захоплююча подорож у минуле. Насолоджуйтесь лицарськими боями, пориньте в атмосферу старовинних майстер-класів та беріть участь у захоплюючих лекціях. Для наших маленьких героїв передбачено лицарські бої у м'яких обладунках, де вони зможуть відчути себе на середньовічному турнірі. Ви також зможете насолодитися виставкою реконструкторських середньовічних речей. Не пропустіть можливість поринути в унікальний світ Лицарів південних берегів! Запрошуємо вас стати частиною цієї захоплюючої події.

Коли: 10 лютого, з 10:00

Де: Одеська Кирха - Лютеранська церква Святого Павла

Опера "Служниця - пані"

Легка, яскрава музична комедія 18 сторіччя,  вишукана палітра французької сторони театру практично занурить глядачів, які розміщатимуться просто на сходовому прольоті Французьких сходів,  у вирій подій. Іскрометна комічна опера, що оповідає про перемогу гарненької служниці Серпіни над своїм господарем - доктором Уберто, пережила чимало "серйозних" оперних вистав та вже майже три століття звучить на всіх сценах світу.

Коли: 10 лютого, 12:00

Вистава "Жінка на біс"

Лірична комедія. Любовний трикутник - не рідкісна фігура в театральних комедіях. Однак найчастіше мова йде про поєднання чоловік-дружина-коханка. У ліричній комедії "Жінка на біс" все з точністю до навпаки. Якщо жінка вирішує, що багато кохання не буває, то хто зможе її зупинити від полігамії ? Вже точно не чоловіки.

Коли: 10 лютого, 18:00

Прем'єра рок-опери "Ісус Христос - суперзірка"

Вперше на українській сцені — одна з найвідоміших рок-опер у світі з досить тривалою історією, яка стала шедевром і легендою світової музики — "Ісус Христос — суперзірка". Рок-опера Ендрю Ллойда Веббера та Тіма Райса, прем'єра якої відбулася на Бродвеї у 1971 році, здобула величезний глядацький успіх і була поставлена на сценах 17 країн світу. Основою сюжету рок-опери стало Євангеліє від Іоанна — події, що сталися на початку Християнської Ери. Сюжетна лінія охоплює період від в'їзду Ісуса в Єрусалим до моменту смерті на Голгофі, останні сім днів життя Ісуса з Назарету, з моменту появи його на Пальмову неділю і до страти за наказом Понтія Пілата.

Коли: 10, 11 лютого, 16:00

Де: Одеський академічний театр музкомедії, вул. Пантелеймонівська, 3

Екскурсія в катакомби під Балківською

На вас чекає 3-годинна прогулянка підземними коридорами під Балківською вулицею. Маршрут пролягатиме на відрізку (вздовж і під Балківською) від "Фоззі" до Дальницької вулиці та назад. Веде Євгеній Грінкевич.

У цій експедиції ви дослідите наступне. Мальовничу карстову печеру вище за зріст людини, з казковим озерцем усередині! Дуже заплутаний лабіринт ходів, де ви відчуєте те, що відчував Тесей, опинившись у лабіринті Мінотавра. Обкомівський бункер 1930-х років побудови. Вивчите його інфраструктуру, історію, здивуєтеся та надихнетеся. Залишки старовинного підвалу найбільшого на півдні колишньої Російської імперії консервного заводу колосальної родини Фальц-Фейнів. Стоянку словацьких партизанів і, взагалі, активно пройдемося місцями бойової партизанської слави. Найбезстрашніші та найактивніші пройдуть обряд справжньої посвяти в спелестологи! Першопрохідники навіть отримають по касці. Гарячий чай та пряники в глибині катакомб, в печері! А якщо пощастить, то там і дочекаємося трамвая. І це далеко не все. Тиша та темрява, теплі промені ліхтариків, друзі, жарти та невимушена атмосфера – все це дасть вам можливість чудово провести частину дня з користю, перезавантажитись та налаштуватися на правильний, позитивний, а головне – Одеський лад.

Коли: 11 лютого, 16:00

Де: вул. Балківська, 134

Вистава "Гра в правду"

Події вистави розгортаються в будинку співвласника видавництва Роберта Кеплена. Серед гостей – родичі, співробітники, інші співвласники. Прийом перетворюється на динамічний та непередбачуваний детектив, у який з кожною хвилиною все більше занурюються учасники прийому. "Гра в правду" – це філігранно прописаний сценарій, що постійно тримає в напрузі та не дозволяє відволіктися ані на хвильку. То до чого ж призведе кожного гра у правду?

Коли: 11 лютого, 18:00