Куди піти в Одесі: найцікавіші події цих вихідних

Огляд афіши Одеси на вихідні

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними в Одесі. Обирайтена власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки.

Програма у планетарії до міжнродного дню Галілео Галілея

В програмі: відкриття Галілеєм зіркового неба (Чумацький шлях, Сонце, Місяць, Юпітер, Сатурн і Венера). Якими ми їх бачимо в сучасні телескопи? - авторський огляд голови одеського Астрономічного товариства, старшого наукового співробітника Михайла Рябова. Подорож зоряним небом та у часі на куполі планетарію, знайомство з сузір'ями, зіркам, перегляд повно купольного фільму. Показ веде кандидат фізико-математичних наук Володимир Ющенко. Екскурсія галереєю астрономічної обсерваторії та космічними експонатами. Екскурсія на старовинний телескоп "КУК" астрономічної обсерваторії. Спостереження зоряного неба та Юпітеру та Місяця за ясної погоди. Екскурсію веде співробітник обсерваторії Даніїл Забора.

Коли: 17 лютого, 17:00

Де: вул. Маразліївська, 1в

Вартість: від 70 грн

Ігрова лекція "Літературна академія імені Омелька Буца"

Епатажні футуристи чи "високочолі" неокласики? Про письменницькі організації 1920-х на будь-який смак ми дізнаємося вже 17 лютого на ігровій лекції "Літературна академія імені Омелька Буца" від Харківського літературного музею в рамках проєкту Museum Talk. Письменники доби Розстріляного відродження об’єднувались в спільноти і організації, утворюючи яскраву сторінку в історії української культури. Зі співробітницею Харківського літературного Мариною Куценко:

• поговоримо про літературні напрями та письменників того часу;

• зможемо "скласти іспит" до організації, що припала до душі;

• дізнаємось про Омелька Буца, який єдиний зміг вступити одночасно до всіх угруповань;

• пограємо в ігри та "літературні конструктори" і ще багато цікавого.

Марина Куценко — дослідниця літератури 1920-х років та розробниця ігор.

Коли: 17 лютого, 15:00

Де: Одеський національний художній музей, вул. Софіївська, 5а

Вартість: 100 грн

Прем'єра рок-опери "Ісус Христос - суперзірка"

Вперше на українській сцені — одна з найвідоміших рок-опер у світі з досить тривалою історією, яка стала шедевром і легендою світової музики — "Ісус Христос — суперзірка". Рок-опера Ендрю Ллойда Веббера та Тіма Райса, прем'єра якої відбулася на Бродвеї у 1971 році, здобула величезний глядацький успіх і була поставлена на сценах 17 країн світу. Основою сюжету рок-опери стало Євангеліє від Іоанна — події, що сталися на початку Християнської Ери. Сюжетна лінія охоплює період від в'їзду Ісуса в Єрусалим до моменту смерті на Голгофі, останні сім днів життя Ісуса з Назарету, з моменту появи його на Пальмову неділю і до страти за наказом Понтія Пілата.

Коли: 17 лютого, 16:00

Де: Одеський академічний театр музкомедії, вул. Пантелеймонівська, 3

Свято "Напередодні Масляної"

Колоритна фотозустріч з дегустацією національної кухні та напоїв, презентацією звичаїв та традицій Одещини. У програмі свята: презентація традицій Української Масляної від Олександри Шевченко, за участі Вікторії Ромащенко; куштуваня українських страв, фірмові рецепти традиційних святкових страв від Вікторії Пресняковой; дегустація натуральних настоянок від Наталії Михайловой.

Коли: 18 лютого, 12:00

Де: The Blossom, Французький бульвар, 13а

Вартість: від 950 грн

Піший похід у покинуту садибу людини-вовка

Організатори запрошують всіх, хто любить поблукати дикою природою та шукає нові цікави місця. Цей піший похід розпочнеться у с. Широка Балка, пройдемо 5 км вздовж висохлої річки Барабой (можна і дном річки). Нагуляємо апетит, потім трохи під'їдемо до с. Василівка та прибудемо до Палацу Дубецьких "Лігво вовка". Там уже зробимо привал, перекусимо та відпочинимо. Це дуже містичне місце, двоповерховий замок протягом більш ніж ста років викликає інтерес у людей по всьому світу. Ця садиба досі зберігає в собі безліч нерозгаданих таємниць, породжуючи тим самим ще більше чуток.

Коли: 18 лютого, з 09:00 до 16:00

Де: збір на вул. Б.Хмельницького, 8

Вартість: 350 грн

Вистава "Баламути"

Пустотлива комедія від автора сценарію фільму "Кохання та голуби". На що можна піти від одноманітного нудного життя на схилі років? На все, навіть на найбожевільніші вчинки. І вік тому не завада. "Випробуємо нове блаженство!" - вирішили герої цієї веселої історії - і такого начудили, що рушницю без бойка стріляти стало, і півні стали яйця нести. Одним словом, збаламутили застійну воду навколишньої дійсності. Режисер-постановник – Олена Пушкіна.

Коли: 18 лютого, 18:00

Вистава "Не сподіваючись на мрію"

Не сподіваючись на мрію проходило життя Надії, яка, схоже, змирилася зі становищем старої діви і все своє життя заповнювала турботами про хвору матір, Любов Іванівну, поки одного разу напередодні Нового року в їх квартирі не пролунав дзвінок зовсім незнайомого чоловіка… Як складеться доля всіх героїв цієї дивовижної історії ви зможете дізнатися буквально "з перших вуст", тому що вистава поставлена таким чином, що кожен глядач відчує себе безпосереднім учасником цих сімейних сцен, діалогів, комічних ситуацій і, навіть, брехні "на благо". Усі образи легко впізнати, а ситуації — знайомі кожному! Уважний глядач одразу зрозуміє, про що з ним "говорять" зі сцени. Достатньо звернути увагу на імена героїнь!

Коли: 18 лютого, 18:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3