Куди піти в Одесі: найцікавіші події цих вихідних

Огляд афіши Одеси на вихідні.

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними в Одесі. Обирайтена власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки.

Вистава "Баламути"

Пустотлива комедія від автора сценарію фільму "Кохання та голуби". На що можна піти від одноманітного нудного життя на схилі років? На все, навіть на найбожевільніші вчинки. І вік тому не завада. "Випробуємо нове блаженство!" - вирішили герої цієї веселої історії - і такого начудили, що рушницю без бойка стріляти стало, і півні стали яйця нести. Одним словом, збаламутили застійну воду навколишньої дійсності. Режисер-постановник – Олена Пушкіна.

Коли: 15 березня, 18:00

Балет "Дон Кіхот"

Балетна вистава за мотивом роману Мігеля де Сервантеса. Вперше балет про Премудрого ідальго побачив світ у 1740 році і відтоді до цього твору зверталося багато митців. Одну з найкращих постановок здійснив хореограф Маріус Петіпа, який зробив центральними персонажами Китерію і Камачо. А сам Дон Кіхот та Санчо Панса відійшли на другий план. Музику до балету написав Людвіг Мінкус, на той час вже добре знайомий зі специфікою балетних вистав.

Коли: 15 березня, о 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вистава "Кайдаші"

Вистава за мотивом І. Нечуя-Левицького. Режисер Костянтин Пивоваров представить вам своє бачення цієї перлини української літератури. Сміх крізь сльози і сльози від сміху вам гарантовані. Адже всі ми трошки Кайдаші і залишаємось ними крізь час і простір.

Коли: 15 березня, 18:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 80 грн

Масляна в Нью Васюках

Вуличний фестиваль їжі – це різні локації на яких готують, випікають та смажать щось смачненьке. Плов, мамалига, шурпа, шашлик, купати, ребра, плачинди, картопелька, соління, хотдоги, глінтвейн, трав'яні чаї і це ще не все. Різноманітні млинці, з начинкою та без, великі та малі. Буде дуже смачно. Крім того, запланована цікава, традиційна, розважальна програма на головній площі. На вас чекає: тетаральна постанова, традиційні конкурси й танці. А на завершення найяскравіший обряд спалення опудала за для того, щоб все згоріле в цьому вогнищі переродилось з попелу на нове й краще.

Коли: 16 березня, 10:00

Де: Этнопарк Одесса "Нью Васюки",

Вартість: 595 грн

Балет для дітей "Червона Шапочка"

Це знайома кожному з дитинства історія про турботливу онуку, що необережно несе пиріжки бабусі через ліс. Про підступність, що чекає в самих звичних місцях і кордони людської доброти. Історія, розказана мовою танцювальних рухів під музику відомих композиторів. Вистава буде цікава дорослим і дітям.

Коли: 16 березня, о 12:00

Вартість: від 70 грн

Великий Український Stand Up

На сцені для вас жартуватимуть: Аміль Насіров- комік, актор, волонтер та учасник рєп-групи "Курган & Agregat". Найкращий актор року за головну роль у фільмі-сенсації "Люксембург, Люксембург"; Фелікс Редька– харизматичний і талановитий комік, автор гучних скетчів про Анатолія Почечуна (народного мера Сум), пародії на Олексія Арестовича та успішного проєкту "Комік плюс історик"; Макс Вишинський - комедіант, який непідробно щиро іронізує над дорослим та подружнім життям. Перший український стендап-комік, який дав вже два сольних концерта в МЦКМ "Жовтневий Палац", також його стендап звучав в Палаці Спорту перед 5000 глядачами; Лера Мандзюк– прима української стендап-комедії родом із Закарпаття, стендап-комікеса у проекті "Жіночий квартал", коментатор телешоу "Богиня шопінгу", неодноразова переможниця шоу "Розсміши коміка".

Коли: 16 березня, 19:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 430 грн

Вистава "В неділю рано зілля копала"

Вистава за мотивами однойменого твору.

Коли: 16 березня, 18:00

Вартість: від 80 грн

Остап Ступка в комедії "Танго на трьох"

На вас чекає більше двох годин приємного і веселого дозвілля за переглядом трагікомедії "Танго для трьох". Адже вистава торкається одвічної теми стосунків чоловіка та жінки, а саме – ексцентричної Єви та підкореного нею Бруно. Єва – справжня мрія кожного чоловіка: розумна, красива, пристрасна. Та це той самий випадок, коли пристрасть виявляється роковою. Адже через свої почуття бідолаха Бруно відвідає усі кола пекла. А все – через сплановане Євою вбивство. Хто ж стоїть на заваді почуттям закоханих та якою врешті буде розв’язка шаленого комічного трилера – дізнаєтеся з вистави.

Коли: 17 березня, 18:00

Де: Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 350 грн

Балет для всієї родини "Дюймовонька"

Крихітна дівчинка Дюймовонька - героїня однойменної казки датського письменника, мандрівника і казкаря Ганса Крістіана Андерсона, незабаром розповість про свої пригоди глядачам. На сцені Одеської опери вона не лише стане на пуанти, а й перенесеться до країни Підвіконня, покатається на Великій Квітковій Каруселі, подорожуватиме землею Жуків і Ельфів, влаштує Велике Прибирання, побуває у Лісі Високих Трав і на показі Високої Жукомоди Від-Жутюр. Тендітна Дюймовонька подолає усі труднощі і врешті - решт, знайде друзів і справжнє кохання. Творці нової вистави, спеціально на замовлення театру, створили музику, лібрето, хореографію, ексклюзивні декорації і костюми, а славетний балет та оркестр Одеської опери сповнили виставу неповторною казковою чарівністю, незабутньою музикою, гумором і блискучою хореографією.

Коли: 17 березня, о 17:00

Опера "Служниця - пані"

Легка, яскрава музична комедія 18 сторіччя,  вишукана палітра французької сторони театру практично занурить глядачів, які розміщатимуться просто на сходовому прольоті Французьких сходів,  у вирій подій. Іскрометна комічна опера, що оповідає про перемогу гарненької служниці Серпіни над своїм господарем - доктором Уберто, пережила чимало "серйозних" оперних вистав та вже майже три століття звучить на всіх сценах світу.

Коли: 17 березня, 12:00