Одеситам пропонують прикрашати новорічну ялинку балеринами і люстрами

Асортимент на прилавках магазинів вражає, як і ціни

До Нового року залишилося трохи більше трьох тижнів. Прилавки магазинів ломляться від різноманітності ялинкових куль, шишок, гірлянд і дідів морозів, а очі розбігаються від асортименту. Хочеться придбати все і відразу, проте ціни на новорічні товари кусаються. Кореспондент порталу "Коментарі" вирушив на передноворічний шопінг, щоб з'ясувати, у скільки обійдеться оформлення головного символу свята в цьому році.

Ялинка за ціною айфона

Головний атрибут свята, звичайно ж, ялина. Зараз все більше людей обирають штучні деревця, мовляв, це економніше, адже прослужить така зелена красуня не один рік. Та й голочки вимітати по всій квартирі потім не доведеться.

Асортимент штучних ялинок у магазинах вражає своєю різноманітністю. Які ялинки тут тільки не зустрінеш: є і білі, і блискучі, пухнасті і не дуже, з шишками і навіть снігом. Їх висота також варіюється від двадцяти сантиметрів до трьох метрів, так що кожен зможе підібрати для себе "ту саму ялинку".

picture

Автор фото: Марія Дмитренко

Що стосується цін на них, то все залежить від розмірів, якості матеріалів і оформлення. Невисокі "настільні" деревця від 20 см коштують від 50 гривень, а от від 50 см вже 180 гривень. За дерево в півтора метри доведеться віддати щонайменше 550 грн.

Ціна на ялинку від двох метрів починається від 1600 гривень. Найдорожчі деревця, які ми побачили на прилавках в магазинах, стоять 15-25 тисяч гривень - приблизно стільки ж коштують популярні телефони "з яблуком".

Від ангелів і оленів до коней і люстрам

Вибір ялинкових іграшок порадує навіть самого вишуканого гурмана. Крім традиційних куль різного розміру, на полицях можна побачити мало не іграшки ручної роботи. Нашу увагу особливо привернули вироби з прозорого пластику, схожого на скло – балерини, ангели, олені, коні і... міні-люстри. Ціни на такі вироби стартують від 60 гривень за штуку, а за люстру хочуть майже 130.


Автор фото: Марія Дмитренко

"Один раз в році напередодні різдвяних свят ми оновлюємо іграшки на ялинку. Так як у мене два маленьких дитини, то вибираю пластикові іграшки або навіть м'які. З кожним роком, звичайно, помітно зростають ціни, але прямо великої різниці не бачу. Та й що робити? Атмосферу свята хочеться створювати, особливо для наших дітей", - поділився з нами одесит Віталій, який обирав зі своєю сім'єю іграшки в одному з магазинів.

Великі ялинкові кулі коштують від 50 гривень. Можна знайти і скляні і пластмасові. Останні обійдуться дешевше – від 30 гривень за штуку. Оформлення куль найрізноманітніше – ажурна розпис, зображення тварин, казкових персонажів. Є навіть новорічні кулі в патріотичному стилі. Особливу увагу в цьому році, звичайно, приділили зображенням мишей, оскільки 2020 – рік щура. Традиційно для любителів "класики" на прилавках великий вибір однотонних ялинкових іграшок.

Автор фото: Марія Дмитренко

"Раніше такого розмаїття не було. Зараз стало все розвиватись, і більше якихось авторських іграшок з'явилося. Я ось в пошуку дерев'яних виробів", - поділилася з нами покупниця Світлана.

Набір з 12-ти найбільш простих куль можна знайти в супермаркеті за 60 гривень, а ось набори з візерунками обійдуться десь в 200 гривень за шість штук. Можна брати і великі набори з 50-ти іграшок. Це буде коштувати від 350 гривень за упаковку. Прикраса на верхівку ялинки обійдеться близько 80 гривень.

picture

Автор фото: Марія Дмитренко

Електричні гірлянди продають від 170 гривень. Правда, кажуть, що найдешевші гірлянди проживуть один або, максимум, два сезони.

Як нарядити "дизайнерську" ялинку

Одеські дизайнери радять починати з вибору колірної гами.

"Повинен бути один основний колір. Другий колір - щоб підкреслити деталі. Можна додати зовсім небагато третього кольору, але тут головне не переборщити. Це основні правила професійного декорування. Бажано, щоб тони вписувалися в загальний інтер'єр кімнати", - пояснив один з наших співрозмовників.

picture

Автор фото: Марія Дмитренко

За словами фахівців, в моді фіолетовий і білий колір. До того ж, є кілька способів для прикраси ялинки.

"Кільцевий спосіб полягає в тому, що великі кулі або інші іграшки вішаємо внизу, а ті, що трохи менше ближче до верхівки. Можна по спіралі, іграшки тоді шикуються, ніби в один ланцюжок. І третій спосіб – вертикальні лінії. Вішаємо іграшки від маківки до нижніх гілках чіткими лініями", - говорять професіонали.

Як раніше писав портал "Коментарі", стало відомо, скільки ялинок заготовили в Україні на Новий рік.

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися