В Одесі на трагедію 2 травня вводять "затяжну" комендантську годину: подробиці

Про роботу транспорту, організацій, підприємств та вигул собак

Щоб уникнути провокацій та ракетного обстрілу з боку РФ у восьму річницю подій на Куликовому полі, Одеська обласна військова адміністрація (ОВА) ввела в Одесі "затяжну" комендантську годину. Вона триватиме з 22:00 неділі, 1-го травня, до 5:00 вівторка, 3-го травня. Подробиці розповів речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

"Розпорядженням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка, тільки на території міста Одеса запроваджено комендантську годину. Заборонено перебування людей у зазначений період часу на вулицях та інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток та посвідчень" , - повідомив Братчук.

На іншій території Одесскої області комендантська година залишається без змін - від 22:00 до 5:00.

Робота транспорту

У період тривалої комендантської години міський громадський транспорт не курсуватиме. Також не працюватиме залізничний вокзал та всі міські автостанції "Привоз", "Старосінна", "Привокзальна" і Центральний автовокзал.

Про введення обмежень проінформовані перевізники, які здійснюють рейси на території Одеської області та з інших областей України до Одеси. Також цю інформацію донесено до відома міжнародних перевізників з Румунії, Болгарії, Молдови та Польщі. Додаткові відомості про обмеження роботи транспортної інфраструктури Одеси передані автостанціям Миколаєва, Вознесенська та Первомайська", - розповів речник Одеської ОВА.

Також під час "затяжної" комендантської години категорично забороняється пересуватися своїм транспортом.

Робота підприємств та організацій

Без змін у коменданську годину продовжують свою роботу підприємства та організації критичної інфраструктури, швидка допомога, ДСНС тощо.

"Керівникам підприємств, установ та організацій з безперервним циклом виробництва, які здійснюють свою діяльність на території Одеси, необхідно забезпечити надання департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА до 16.00 30 квітня 2022 року списків співробітників, їх ПІБ та посаду, які будуть задіяні у роботі у зазначений період часу комендантської години для безперешкодного їх пересування містом у разі відсутності у них спеціальних перепусток", - додав Сергій Братчук.

Військова адміністрація передасть списки коменданту Одеської області, який, в свою чергу, їх розповсюдить серед особового складу блокпостів та патрулів.

Тим часом керівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності мають оголосити 2 травня вихідним днем та перенести його відпрацювання на інший період.

Вигул домашніх тварин

Вигул собак дозволено тільки неподалік будинку з максимально коротким часом прогулянки . Власнику домашніх тварин при собі потрібно мати документи, які засвідчують особу.

"Одеська обласна військова адміністрація звертається з проханням до одеситів з розумінням поставитися до введених обмежень та не порушувати їх. Такі заходи необхідні насамперед для вашої безпеки, щоб тим самим зберегти вам життя, тому що наслідки можуть бути фатальними", – зазначив спікер ОВА.

Події 2 травня 2014 року

Саме 2 травня 2014 року в Одесі відбулися зіткнення українських активістів із проросійськими силами. Колаборанти закликали створити в Одесі "народну республіку" та запрошували російські війська до міста. Внаслідок провокацій та вуличних зіткнень загинули 48 людей - 40 чоловіків, 7 жінок та 1 неповнолітній.

42 особи згоріли в пожежі в Будинку профспілок, ще шістеро – під час зіткнень на Грецькій вулиці та Грецькій площі. Сутички спровокували проросійські активісти, які напали на марш за єдність України. Проте Росія звинувачує у тих подіях саме учасників маршу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

29 квітня 2022, 19:13

2 мая получила пи.. лей и многие поджарились провокаторы и малоумные дебилы.Это урок для легкомыслящих заработать 300-500 гривен. Вечная память дуракам Одессы и одессчины.СЛАВА УКРАИНЕ-ГЕРОМ СЛАВА...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися