Братчук пояснив, чому ППО «пропустила» обстріл одеського аеропорту

Чи достатньо захищене небо над Одесою: подробиці


30 квітня російські війська випустили ракети по новій злітно-посадковій смузі Одеського аеропорту. ППО намагалася відбити атаку ворога, втім ворогу все ж вдалося нанести шкоду. Тепер експлуатація смуги за призначенням неможлива. В Одеській обласній військовій адміністрації пояснили, чому ППО спрацювала не до кінця.


Подробиці розказав речник Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі 24 каналу


Попри гучно анонсовані нещодавно отримані системи ППО, які вже військові ВСУ використовують, одеський аеропорт зазнав пошкоджень. Речник ОВА зазначив, що рятувальники завершують ремонтувати злітну смугу, куди вдарили російські ракети. Втім, про її використання за призначенням не йдеться.


Чому ППО не зупинила ракети:


Сергій Братчук зазначив, що під час обстрілу системи ППО працювали, втім окупанти випустили крилаті ракети по аеропорту, які мали певні технічні параметри, дозволяють маневрувати і обходити ППО. Це ракети типу "Онікс". Їх запустили з берегового комплексу "Бастіон", який розташований на території окупованого Криму. Такі самі 


"У цих ракет є своя специфіка, яка не дозволила наших силам ППО їх засікти. Такі ж ракети Росія використовувала, коли обстрілювала Сирію", - пояснив Братчук. 


Братчук зазначив, що також вплинула швидкість польоту, адже відстань від Криму до Одеси через море не дуже велика. 


"Україні потрібно більше сучасних засобів ППО. Це закриває небо від ракет, літаків та підсилює нашу безпеку", – сказав він.


Речник Одеської ОВА наголосив, що постраждалих внаслідок ракетних обстрілів немає, а смугу місцева влада відбудує.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

2 травня 2022, 03:58

МЫ БЕРЁМ ОБЯЗАТЕЛЬСТВО ЗАВАЛИТЬ КЕРЧЕНСКИЙ МОСТ ДО ДНЯ "ПОБЕДЫ" 9 МАЯ 2022 года.. СЛАВА УКРАИНЕ-ГЕРОЯМ СЛАВА...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися