Ворог заблокував 39 суден у портах Одеської області

Найбільша кількість кораблів знаходиться у Чорноморську

З початку повномасштабного вторгнення в Україну російські війська заблокували Чорне море. Через це в портах Одеської області заблоковано 39 іноземних цивільних судів, але за фактом цифри можуть бути й більшими. Про це повідомляє Міжнародна палата судноплавства.
В яких портах Одеського регіону заблоковано іноземні кораблі
Найбільша кількість кораблів знаходиться у Чорноморську – 23, ще десять стоять в Одесі та ще шість – у Південному.
Також судна застрягли в інших містах: у Миколаєві (25), Херсоні (16), Бердянську (8), Південному (6), Маріуполі (5), Ніке Тера (2), Очакові (2), Ізмаїлі (1) та на Південної якірної стоянки (1.)
Що з моряками
Постраждалі моряки є громадянами 27 різних країн, найбільше з Філіппін та Індії. Серед членів екіпажів є українці, росіяни, китайці, данці, греки та турки.
Як зазначила директор з питань зайнятості Міжнародної палати судноплавства Наталі Шоу Maritime Executive, із заблокованих в Україні судів уже евакуювали близько 1500 моряків, проте близько півтисячі людей залишаються на своїх кораблях.
Які судна заблоковані
Більшість зі 109 суден, що висадилися на мілину, є або балкерами (42), або судами для генеральних вантажів (38). Інші судна включають нафтові танкери, хімічні танкери, буксири, криголами та моторні бункери.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися