Діти мотивують рухатися далі і шукати вихід, - мама одеської п'ятірні

Мама відомих одеських пятерняшек Оксана Кобелецкая розповіла порталу "Коментарі", чому вирішила завести блог, хто допомагав їй писати перші пости і на що більшою сім'ї йде значна частина грошей

Мама відомої одеської п'ятірні Оксана Кобелецкая сьогодні надихає своїм прикладом багатьох жінок. Без допомоги чоловіка, який покинув сім'ю, вона справляється з шістьма дітьми (до народження пятерняшек у неї вже була донька Аліса). За цей час Оксана навчилася водити мікроавтобус, щоб возити своє велике сімейство, сама закінчила ремонт свого сімейного гніздечка і завела блог, в якому ділиться з іншими своїм досвідом. Портал "Коментарі" розпитав супермаму про те, як їй все вдається.

Цього літа одеської п'ятірні виповнилося три роки. Оксана Кобелецкая стала багатодітною мамою в червні 2016-го. Новину про народження п'ятірні вмить облетіла всю країну, а лікарі назвали подію "медичної сенсацією", адже це вперше в Україні на світло одночасно з'явилися дві дівчинки і три хлопчики, зачаті природним шляхом. За минулі роки дівчата Саша і Даша, а також хлопчаки Денис, Владислав і Давид підросли, навчилися розмовляти, пішли в дитячий садок і вже стали проявляти характер. Про те, як живе родина, можна дізнатися в блозі багатодітній мами в Instagram.

picture

"Кувати, поки гаряче"

Ідея створення блогу виникла з появою на світ п'ятірні. Оксана зізнається, що до цього вона не знала нічого про професії "блогер" і навіть вважала це дурістю.

"Я була далека від соціальних мереж і від такого роду занять. З моменту народженням малюків до нас відразу було багато уваги. Багато відгукувалися, багато мені писали. Думка завести сторінку про нас, про пятерняшках, народилася сама собою", - поділилася багатодітна мама.

picture

За словами багатодітної мами, коли люди навколо стали проявляти до їх сім'ї підвищений інтерес, її подруга, фахівець з маркетингу в соцмережах, сказала, мовляв, треба кувати залізо, поки гаряче.

"Це добра основа для створення блогу. Вона мені допомагала писати перші пости, розбиратися, що навіщо і чому", - згадує Оксана.

За словами нашої співрозмовниці, для неї блог, в першу чергу, засіб комунікації і психотерапії.

"Багато хто говорить, що це класна практика якісь моменти прописувати і проговорювати, так як це допомагає розібратися в собі. Також це гарна підмога, щоб поділитися і поширити інформацію. Я отримую колосальну енергію і підтримку від інших мам і жінок", - поділилася з нами мама п'ятірні.

Втім, Оксана не приховує, що блог це непогане фінансове підмога. Від питань про обсяг доходів від блогу наша співрозмовниця ввічливо ухиляється, але зізнається, що спочатку грошей він майже не приносив. В основному їй надсилали товар за бартером, про який вона розповідала на своїй сторінці.

"Я не женуся отримувати гроші, мені головне довіра моїх передплатників. Але те, що я рекламую, я обов'язково перевіряю. Те, що я не можу випробувати на собі - не беру. Але все одно блог не перекриває потреби сім'ї, це як бонус", - підкреслює наша співрозмовниця.

picture

Сімейний бюджет

Скільки грошей в місяць витрачає сімейство, мама не говорить. А ось на питання про те, скільки ж потрібно заробляти, щоб утримувати велику сім'ю, відповідає - близько 1 000 доларів.

"Є елементарний мінімум, але максимуму немає. Складно сказати, адже є багато нюансів. Близько тисячі умовних одиниць, напевно", - розмірковує одеситка.

Сьогодні Оксані допомагають держава та благодійні фонди. Нагадаємо, відразу ж після народження малюків адміністрація міста подарувала багатодітній родині п'ятикімнатну квартиру, а президент - місткий сімейний автомобіль.

"Основне джерело доходів - це державна допомога. Коли малюкам виповнилося три роки, держава встановила нове допомога на третю дитину до шести років. Так як вони у мене близнюки, я відразу на всіх п'ятьох почала отримувати по 1700 гривень. Дуже вчасно, у нас як раз тільки закінчилися гроші при народженні і з'явилося це допомога", - поділилася з нами Оксана.

Також пятерня і їх мама отримують державну допомогу як малозабезпечена сім'я, оскільки у них немає годувальника. Левова частка всіх грошей, за словами нашої співрозмовниці, в сім'ї йде на харчування.

picture

Не вистачає жіночого щастя і стабільності

На питання, що стосуються особистого життя, Оксана відповідає фразою "без коментарів". І про повторне заміжжя багатодітна мама поки не думає.

"Ви розумієте, у мене вимоги дуже великі. Тому для мене поки навіть нереально, щоб хтось хоч трохи відповідав їм", - говорить одеситка.

picture

Оксана каже, що в цілому своїм життям задоволена, але каже, що їй не вистачає "чисто жіночого щастя" і трохи стабільності.

"Ці суди з колишнім чоловіком дуже виснажують. Але це все технічно. Діти здорові, матеріально на все вистачає, тому гріх скаржитися", - підсумовує одеська супермама.

Вона радить жінкам, які опинилися в схожій життєвої ситуації і також стикаються з якимись труднощами, не опускати руки і вірити в те, що за чорною смугою буде біла.

"Діти вже той стимул, який нас мотивує рухатися далі і шукати вихід", - запевняє мама п'ятірні.

Джерело фото: instagram.com/odessafiver

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися