На Одещині стали більше хворіти на гострі кишкові інфекції

Найбільше хворіли через домашні страви та немиті фрукти

Рівень захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одеській  області зріс в 1,7 рази. Аналогічна ситуація як серед дорослих, так і серед дітей до 17 років. 

Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України.

Найбільше зростання спостерігалось в Ізмаїльському районі, де інтенсивний показник склав 12,0 та перевищив обласний в 1,6 рази.

Основна питома вага припадала на дітей до 17 років (до 60%). Серед дітей до 17 років найуразливішою залишалась вікова група 1-4 роки (54,8%).

Понад 20% хворих пов’язували своє захворювання з вживанням готових домашніх страв, немитих овочів та фруктів, м’ясних продуктів, придбаних на ринках та  молочних продуктів.

Тим часом на 20 тижні закінчився епідемічний сезон з грипу та ГРВІ. Із загальної кількості захворілих дітей найбільш ураженими були вікові групи 5-14 років (54%) та 0-4 роки (34,8%); на дітей 15-17 років прийшлося 11,3%. Серед дорослого населення найчастіше хворіли особи у віці 30-64 роки. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що до Всесвітнього дня без тютюну за підтримки міського Департаменту охорони здоров’я 30 травня в Одесі проводиться акція. Кожен охочий зможе пройти безоплатне профілактичне флюорографічне обстеження.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

31 травня 2023, 05:28

Алгоритм восстановления при отравлении, что в первую очередь, консультация https://dnsp.com.ua/p569414349-naturalnyj-antibiotik-prostudy.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися