Одеські лікарні отримали сучасні УЗД-апарати: куди саме надійшла допомога

Нове обладнання отримали дві одеські лікарні

Завдяки співпраці Міністерства охорони здоров'я та Глобального фонду, медичні заклади в Одесі отримали оновлене медичне обладнання - сучасні ультразвукові діагностичні апарати (УЗД). Ці апарати, моделі "Mindray Z50", стали важливим інструментом для лікарів, допомагаючи покращити якість діагностики та лікування пацієнтів.

Про це повідомляє МОЗ України. 

Головні переваги цих УЗД-апаратів включають високу роздільну здатність монітора, можливість регулювання кута нахилу, а також можливість підключення трьох датчиків. Крім того, вони відрізняються компактністю та портативністю, дозволяючи лікарям проводити дослідження в будь-яких умовах. Апарати живуть на акумуляторі близько 1,5 години, що робить їх досить мобільними.

Ці сучасні УЗД-апарати були доставлені до двох медичних закладів в Одесі:

  • КНП "Центр профілактики та боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом" Одеської міської ради.

  • КНП "Одеський обласний центр соціально значущих хвороб" Одеської обласної ради.

Зазначимо, що апарати ультразвукової діагностики моделі "Mindray Z50" оптимально поєднують високу продуктивність, а також широке клінічне застосування. Тож, попри повномасштабну війну та нові виклики для системи охорони здоров’я України, МОЗ робить все можливе, аби українці мали доступ до якісних та доступних медичних послуг, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Департамент охорони здоровʼя ОВА отримав від благодійної організації “Direct Relief” гуманітарну допомогу у вигляді дитячого харчування. Продукція спрямована на забезпечення важливих потреб для найвразливішої верстви населення - діточок з моменту народження та до 3-х років, далі буде передана у медичні заклади Одещини.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися