День матері, День сім'ї та День вишиванки: як відзначатимуть в Одесі

Святкові заходи триватимуть з 13 по 18 травня

У травні в Україні відзначають низку державних свят, що символізують важливість сімейних цінностей та повагу до національних традицій. Серед цих свят — День матері (14 травня), Міжнародний день сім'ї (15 травня) та День вишиванки (18 травня).


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


Святкові заходи в Одесі

З метою національно-патріотичного виховання молодого покоління та вшанування українських традицій, в Одесі будуть проведені численні заходи з нагоди державних свят.

13 травня о 12:00 Одеський зоопарк запрошує на свято “День матері” та відкриття фотовиставки. У цей же день о 16:00 у Центрі болгарської культури відбудеться концерт учнів Мистецької школи №11 м. Одеси. 13-14 травня одесити та гості міста зможуть долучитися до благодійних акцій “Підтримай своїх” та “Із піснею до Перемоги”, які пройдуть у парку Шевченка о 14:00. Також, 14 травня о 14:00 у Міському саду відбудеться концерт до Дня матері, представлений Одеським муніципальним театром духової музики імені О. Саліка.

18 травня о 13:00 у Міськсаду відбудеться святкова програма "Місто щасливих родин" до Дня вишиванки. Також у цей день Одеський зоопарк запрошує всіх, хто прийде у вишиванці, на безплатний вхід. А учні Мистецької школи №7 м. Одеси виступлять з концертом до Дня вишиванки перед українськими захисниками в Одеському військовому госпіталі.

Впродовж травня у закладах освіти пройдуть виховні та спортивні заходи, концертні програми, родинні читання, книжкові виставки, зустрічі з матерями та дружинами захисників України. Юні одесити візьмуть участь у творчих конкурсах, виставках дитячих малюнків. Тематичні зустрічі, виставки, майстер-класи, читання проведуть у бібліотеках міста, — йдеться в повідомленні.


Департамент освіти та науки Одеської ОВА організував передачу 1198 планшетів та хромбуків в територіальні громади Одещини. Ці пристрої, отримані від ЮНІСЕФ, передбачені для дітей-переселенців, які через бойові дії вимушені навчатися за дистанційною формою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися