Ще один “Клас безпеки” відкрився в Одесі: чого вчать дітей

На Одещині вже понад 60 таких класів

Ліцей № 84 в Одесі відзначив важливу подію — відкриття класу безпеки, який стане осередком навчання дітей правилам цивільного захисту та особистої безпеки. Цей захід є частиною широкомасштабного проєкту “Клас безпеки”, спрямованого на підготовку молодого покоління до дій у надзвичайних ситуаціях.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Клас безпеки облаштований усім необхідним обладнанням та наочністю для ефективного навчання. Додатково були створені спеціальні зони, які включають домедичну допомогу, психологічні розвантаження та ігрову зону для дітей молодшого шкільного віку. Таке середовище дозволить дітям навчатися в ігровій формі та засвоювати важливі навички безпеки без напруження та стресу.

picture

Захід відбувся у межах реалізації Всеукраїнського проєкту "Клас безпеки". Мета проєкту — підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, алгоритмом дій в умовах надзвичайних ситуацій, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Україні, МВС, Нацполіцією, ДСНС та МОН  було започатковано пілотний проєкт “Клас безпеки”. Уже понад 60 навчальних закладів Одеської області долучилися до його реалізації, а нещодавно до нього доєднався одеський ліцей № 15.

Нагадаємо, що близько трьох тисяч подарункових наборів з освяченими пасочками та теплими словами привітань та підтримки виготовили в одеських школах та передали українським воїнам. Частина наборів була і для одеських піротехніків, які наразі розміновують деокуповані території Херсонщини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися