Свято в Ботанічному саду: одеські діти з інвалідністю отримали подарунки

Маленьких одеситів навчали малювання та музиці

У Ботанічному саду ОНУ ім. Мечникова відбувся святковий захід до Міжнародного дня захисту дітей, яке було організовано для понад 100 дітей з інвалідністю. Дітей привітали зі святом та вручили сертифікати на придбання комп'ютерної техніки.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 


У рамках свята в Ботанічному саду ОНУ ім. Мечникова діти з інвалідністю отримали можливість брати участь у майстер-класах з малювання і музики, а також насолодитися іншими розвагами. Учні ліцею ім. Столярського також виступили перед маленькими гостями свята.


Одеса вживає заходів для забезпечення повної реалізації прав дітей з інвалідністю. В місті функціонує інклюзивна освіта на всіх рівнях навчання, зокрема, 80 інклюзивних груп у дошкільних закладах та 353 класи з інклюзивною формою навчання у загальноосвітніх школах.

picture

Також відповідно до Міської програми "Рівність", дітям з інвалідністю надається різноманітна матеріальна допомога. Це включає оздоровлення, придбання засобів реабілітації, комп'ютерної техніки, інформаційно-комунікаційних технологій, а також грошову компенсацію на адаптаційне обладнання для позиціювання дитини.

picture

Нагадаємо, що на базі Дитячого консультативно-діагностичного центру ім. академіка Б.Я. Резніка, було організовано медичне обстеження декількох десятків тимчасово переміщених дітей. Ці заходи, спрямовані на забезпечення дітей якісною медичною допомогою та підтримкою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися