Одеситам розповіли як заспокоїти дітей під час обстрілів та тривог

Для батьків головне зберігати спокій, адже дитина сильно залежна від емоцій в сім’ї

Сигнал повітряної тривоги може стати джерелом страху та тривоги як для дорослих, так і для дітей. Через постійні обстріли Одеси лікар-педіатр надає рекомендації, як допомогти дитині подолати страх повітряної тривоги.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

За словами педіатрині Юлії Крушельницької, малюки особливо чутливі до раптових небезпек, таких як шуми, вибухи та сирени. Деякі діти можуть реагувати на цей звук, ховаючись під ліжком чи у шафі. Як батькам допомогти своїм дітям у таких ситуаціях?

Діти дуже емпатичні та сприймають емоції своїх батьків. Тому, щоб допомогти знизити рівень тривоги у дитини, батьки повинні дотримуватися таких рекомендацій:

  • навчіться зберігати спокій;

  • уникайте психологічних напружень у родині;

  • сформуйте для дитини особисту навичку заміни.

Що таке навичка заміни

4 доби обстрілів Одещини

Нагадаємо, що вночі 18 липня держава-терорист здійснила черговий підступний обстріл Одеси. Всього спочатку було випущено по півдню України 31 дрон-камікадзе типу Shahed, а потім ворог запустив з акваторії Чорного моря 6 ракет “Калібр” по місту.

Також, вночі 19 липня ворог здійснив наймасштабніший обстріл Одеси та області за весь час війни. Близько 20 ракет та дрони-камікадзе Shahed атакували Одещину в декілька хвиль. 

20 липня вночі ворог знову здійснив ракетно-дронову атаку по Одесі та Миколаєву. Вже третю ніч поспіль окупанти підступно обстрілюють південні регіони України.

“Коментарі” писали, що вже четверту ніч поспіль ворог обстрілює Одещину ракетами. Після трьох ночей атак на портову інфраструктуру, російські терористи вирішили знищити аграрні підприємства області.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися