В Одеській області рибалкам заборонять ловити раків

В Одеській області вводять заборону на вилов раків у річці Дунай і Придунайських озерах

З 13 вересня в Одеській області встановлюється заборона на промисловий і любительський лов раків у річці Дунай і Придунайських озерах. Про це повідомили в управлінні Держрибагентства в Одеській області.

Заборона встановлюється в зв'язку з початком розмноження раків. Порушникам згідно ч.4 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення загрожує штраф в розмірі 680 гривень. Крім того, за кожен незаконно видобутий екземпляр раку доведеться заплатити 25,5 грн.

Як відомо, раки живуть від 20 до 50 років. Статевозрілими вони стають на третьому році життя, при досягненні довжини 7-8 см . Парування відбувається в вересні-листопаді, а іноді і взимку. Плодючість раків залежить від їх віку та розміру. В середньому одна самка раку може принести потомство в 300-400 примірників. Через два-три тижні після запліднення самка відкладає ікру під черевце для подальшого виношування, яке триває близько семи місяців. Зазвичай, вихід молоді відбувається в кінці травня - початку червня, коли температура води досягає 21-23 градусів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися