З 1 червня діятиме заборона на вилов креветки та мідії в Чорному морі

Такі обмеження пов’язані із нерестом

З 1 червня згідно Правил любительського і спортивного рибальства вводяться обмеження на добування креветки та мідії в басейні Чорного моря. Ці заходи спрямовані на збереження рибних ресурсів та забезпечення нерестового періоду.

Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль.

Заборона на добування креветки та мідії для любительського вилову діятиме у різні періоди. З 1 червня по 31 липня заборонено вилов креветки, а мідії не можна буде добувати з 1 червня до 30 серпня. 

Крім обмежень для любительського вилову, Правила промислового рибальства також встановлюють заборону на промисловий вилов мідії Драгою Хижняка в Чорному морі з 1 червня по 31 липня. Також протягом цього періоду заборонено промисловий вилов креветки волокушами та ручними сачками як у Чорному морі, так і внутрішніх водних об'єктах.

Обмеження на добування креветки та мідії у зазначені періоди пов'язані з їх нерестом. Ці заходи мають на меті зберегти рибні біоресурси та сприяти розвитку їх популяцій.

Нагадаємо, що з 1 травня по 15 червня включно у затоках Чорного моря та причорноморських лиманах Одеської області, а також Тилігульського, Шаболатського, Сухого, вершину Григорівського (Малого Аджилацького) та Дофінівського (Великого Аджилацького) лиманів буде заборонено вилов бичка через його нерест. Заборона містить в собі як любительський, так і промисловий вилов.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися