Грошей нема, але ви тримайтеся: ремонту трамвайних зупинок в Одесі не буде

«Бельгійські» зупинки для трамваїв залишаться без реставрації

Старовинні зупинки для трамваїв, які є по всій Одесі, не будуть ремонтуватися через відсутність фінансування. Такі новини повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на ексклюзивну інформацію "Думської".

Запит щодо добробуту "бельгійських" зупинок був відправлений до пресслужби міської ради Одеси. Як пояснили чиновники, в бюджеті міста немає достатньо фінансів на подібні проєкти.

"Передбачалося позабюджетне фінансування, але його, на жаль, не знайшли", — підкреслили одеські чиновники.

Слід зазначити, що із 21 старовинних трамвайних зупинок в розпорядженні міського муніципалітету знаходиться всього 11. Решта так чи інакше виявилися у "приватників".

Раніше зупинки планували віднести на баланс Міністерства культури України як архітектурні пам'ятники, але зазнали фіаско. Мінкульт оцінив зупинки по маршруту трамвая №20, як типові споруди, а тому вирішив не брати їх "під своє крило".

Наразі "бельгійські" зупинки можуть увійти до Держреєстру нерухомих пам'яток архітектури місцевого значення. Однак потраплять туди вони невідреставрованих, тому що фінансування на їх ремонт міська влада знайти не можуть.

Слід підкреслити, що окремі зупинки все ж потрапили в список Мінкульту. Це як мінімум чотири павільйони, які розташовані на Фонтанській дорозі і Дачі Ковалевського. Також в облдержадміністрації планують добиватися внесення до реєстру ще кількох зупинок. Це об'єкти архітектури, розташовані за адресами: Люстдорфська дорога, 6; Херсонський сквер, 1; Приморська вулиця, 61а; Французький бульвар, 89; Ярмаркова площа; Аркадія, 17/1; Маразлієвська, 1.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що будівництво швидкісного трамвайного маршруту "Північ - Південь" в Одесі триває далеко не перший рік. І, згідно з інформацією віце-мера Одеси Дмитра Жемана, ці ремонтні роботи триватимуть ще невизначену кількість часу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як можна оплатити проїзд в одеському електротранспорті за допомогою смартфона.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися