На старт опалювального сезону в Одесі з бюджету виділили 360 млн грн

Така сума — дотації для комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси»

Одеські депутати на засіданні сесії в середу, 15 вересня, прийняли рішення про надання додаткового фінансування для КП "Теплопостачання міста Одеси". Як повідомляють "Коментарі Одеса", ці гроші будуть спрямовані на компенсацію витрат на надання населенню та іншим групам клієнтів послуг по центральному опалення і не тільки.

360 мільйонів — сума досить велика, тому не дивно, що питання викликало жарку полеміку серед депутатів і представників підприємства. Так, у керівниці ТМО Анни Позднякової поцікавилися, чому КП знову знадобилися додаткові фінанси, адже раніше вона стверджувала, що подібні дотації є шляхом у нікуди. Позднякова не надто затримувалася з відповіддю.

"Ми можемо не брати дотацію на наступний сезон, але тільки в тому випадку, якщо на наступній сесії ви проголосуєте за підвищення тарифів",  підкреслила представниця "Теплопостачання міста Одеси".

Також, за словами глави підприємства, ТМО дійсно потрібна була модернізація. Однак перед початком будь-яких ремонтних робіт необхідно проведення технічного аналізу. У нього також входить розробка схеми теплопостачання Одеси, яку повинні закінчити вже в 2021 році. Тільки після таких попередніх підготовок можна почати цілісний ремонт тепломереж у місті.

До слова, остання "актуальна" схема теплопостачання Одеси датується 1985 роком. Цікаво, що вона застаріла вже через десятиліття після складання.

Варто зазначити, що Анна Позднякова розповіла і борг споживачів, який є перед підприємством — 720 млн гривень. У порівнянні з цією сумою дотації з міськбюджету вже не здаються такими великими. Однак до проведення модернізації КП продовжить викачувати гроші з Одеси.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" розповіло про проміжні результати підготовки до нового опалювального сезону. Згідно інфографіку, якою поділилися представники організації в соцмережах, поліпшена лише третина з аварійних ділянок тепломереж, які повинні бути відремонтовані до жовтня. Детальніше читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися