Ремонтом мерії Одеси займеться фірма-фігурант кримінальної справи — ЗМІ

Договір про реставрацію будівлі міськрада підписала з компанією «Строй-Еліт»

Будівлю міської ради Одеси, розташована на Думській площі, планують відреставрувати. Це й не дивно, адже її будівництво закінчилося ще в 1834 році, і, хоча кілька ремонтів Стара біржа пережила, їй терміново необхідний новий. Як повідомляє видання "Українська Служба Інформації", вже нібито навіть укладено договір про реставрацію, проте фірма, яка виграла тендер, пов'язана із кримінальним провадженням.

Відзначимо, що в серпні проводилися торги щодо проведення ремонтних робіт в будівлі Міської Думи. Попередньо переможцем аукціону стала компанія "Укрспецпроект", яка раніше реставрувала будинок Руссова. Однак через помилки в документації пропозицію фірми довелося відхилити.

Тому виконавцем робіт і стало ТОВ "Строй-Еліт". За свою роботу представники фірми хочуть отримати 108,6 млн гривень.

Згідно з інформацією "УСІ", ця компанія причетна до відкритого кримінального провадження. Правоохоронні органи перевіряють главу фірми на ймовірне причастя до присвоєння бюджетних коштів за багатомільйонними договорами, які укладала "Строй-Еліт". Кримінальну справу почали ще в 2019 році, але слідство триває досі.

При цьому Одеська мерія спокійно продовжує співпрацювати з цією компанією. Як стверджує ресурс Youcontrol, за два останні роки (2020-2021) "Строй-Еліт" уклав договорів на 184 млн гривень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одеській області правоохоронцям вдалося затримати відразу трьох чиновників, які можуть бути причетні до присвоєння близько 3 млн гривень з державного бюджету. Цих службових осіб підозрюють у службовій недбалості. Згідно з інформацією поліцейських, інцидент стався на території Кодимської ОТГ. В одному з населених пунктів збиралися побудувати очисні споруди, чим займалися керівник комунального підприємства та двоє глав приватних фірм. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, скільки виділили грошей на обрізку дерев на території Одеси і чому цифри на одне дерево здаються захмарними.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися