"Очистили" бюджет на 3 млн грн: на Одещині затримали посадових осіб за привласнення грошей

Комунальники уклали контракт із фіктивною фірмою

В Одеській області правоохоронцям вдалося затримати відразу трьох чиновників, які можуть бути причетні до присвоєння близько 3 млн гривень із державного бюджету. Також, як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на пресслужбу поліції Одеської області, цих службових осіб підозрюють у службовій недбалості.

Згідно з інформацією поліцейських, інцидент стався на території Кодимської ОТГ. В одному із населених пунктів збиралися побудувати очисні споруди, чим займалися керівник комунального підприємства та двоє керівників приватних фірм.

На будівництво виділялися фінанси з обласного бюджету. Було укладено договір з будівельною компанією, яка виграла тендер. Близько трьох мільйонів гривень залучалося для придбання будматеріалів і техніки, яка б знадобилася при створенні очисних споруд.

Однак, як з'ясували співробітники поліції, підприємство, де нібито проводилася закупівля цих товарів, ніколи не існувало — винятково на папері. Замість цього гроші нібито дісталися двом очільникам приватних фірм, які, змовившись, нібито підробили документи, що дозволили привласнити бюджетні гроші.

Поліцейські повідомляють, що справою займаються представники Подільської окружної прокуратури. Дії підозрюваних кваліфіковані згідно з частиною 5 статті 191 та частиною 1 статті 366, що може "вартувати" від семи до дванадцяти років за гратами з конфіскацією майна.

Також за службову недбалість збираються залучити і керівника комунального підприємства, який повинен був стежити за тим, як просувається будівництво об'єкта. За свій "недогляд" він може виявитися у в’язниці на 2-5 років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одесі судитимуть причетних до розкрадання грошей при реконструкції пляжу для людей з інвалідністю. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, де саме в Одеському районі поліцейських підозрюють у хабарництві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися