В Одесі судитимуть причетних до розкрадання грошей при реконструкції пляжу для людей з інвалідністю

Йдеться про пляж на 11 станції Великого Фонтану

Присвоєння понад 200 тисяч гривень під час реконструкції одного з одеських пляжів не пройшло непоміченим для правоохоронних органів. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на прес-службу прокуратури Одеської області, відповідальні за розкрадання фінансів люди незабаром постануть перед судом.

Над справою працюють представники Київської окружної прокуратури. Підозрюваними є директор компанії-підрядника і інженер технічного нагляду. Розслідування проводилося згідно з частиною 3 статті 191 і частини 1 статті 366 КК України. Причетним до правопорушення інкримінують службову підробку, а також привласнення бюджетних грошей.

Як змогли з'ясувати прокурори, підрядник і інженер вступили у попередню змову, поки займалися реконструкцією пляжу для людей із інвалідністю. Йдеться про об'єкт, який розташований на 11 станції Великого Фонтану.

Понад 200 тисяч гривень підозрюваним вдалося "зекономити", внісши в акти прийому виконаних будівельних робіт неправдиві відомості щодо обсягів цих самих робіт. До того ж, була завищена їх реальна вартість.

Також, згідно з документацією, на вищезгаданому пляжі були зобов'язані встановити певні тренажери, якими могли б користуватися люди з інвалідністю. Однак ні багатофункціонального тренажера "Машина Сміта з противагою", ні тренажерів для стегна, шиї або преса після реконструкції на місці не виявилося.

Підозрювані в розкраданні грошей постануть перед судом. Прокурори в першу чергу вимагають відшкодування матеріального збитку. Дата судових засідань поки невідома.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що актуальний за мірками нинішнього часу бізнес з нальотом кримінальної відповідальності вигадала одна із жительок Одеського району. Будучи заступником директора однієї зі шкіл, вона вирішила залишити за собою запаси антисептика, які були придбані для потреб навчального закладу, на суму 150 тисяч гривень. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися