Ох, Одеса, будівництво біля моря: поруч з Ланжероном з'явиться бізнес-центр

Міськрада продала ділянку за 763 тисячі гривень

На останньому засіданні сесії Одеської міськради місцеві депутати розглянули чимало важливих документів, так чи інакше пов'язаних зі справами земельними. Одним із них був проєкт рішення щодо відведення земельної ділянки неподалік пляжу Ланжерон — під чергову забудову. Як повідомляють "Коментарі Одеса", у міському муніципалітеті таки узгодили дозвіл для прохача.

Таким чином ділянку площею 0,0152 га, яка розташована за адресою: провулок Мукачівський, 1-А, відійшов у володіння ТОВ "ДД-СТРОЙ". За придбання землі фірмі довелося викласти 763 тисячі 275 гривень 60 копійок (сума наводиться без зазначення ПДВ). Таким чином, за 1 квадратний метр компанія заплатила близько 188 доларів.

Ціна за ділянку, між іншим, визначалася не наслідком аукціону, а завдяки спеціальній експертній оцінці.

На викупленій землі, згідно з документацією, планують звести адміністративну будівлю, яка здаватимуть в оренду під офіси різних фірм.

Судячи з усього, зовсім скоро неподалік улюбленого одеситами і гостями міста Ланжерона виросте нова висотка. Питання про те, чи дійсно потрібно Одесі подібне будівництво, залишається відкритим.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одесі розглядають ймовірність забудови багатоповерхівками території двох місцевих санаторіїв. Подібні новини повідомив мер Геннадій Труханов під час апаратної наради 15 вересня. Імовірність нового будівництва стосується об'єктів на 14-й станції Великого Фонтану (санаторій "Чорне море") і Французькому бульварі (санаторій ім. Чувиріна). Незважаючи на те, що ці будівлі є старовинними, їх можуть віддати під знос, щоб на їх території забудовники змогли створити нові багатоповерхові житлові будинки. Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, хто став новим власником будівель підприємства "Одесавинпром". Подробиці читайте в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися