З портів Великої Одеси вийшли ще три судна з агропродукцією для Азії та Європи

З початку роботи "зернового коридору" з одеських портів вийшли вже 828 суден

З портів Великої Одеси 20 березня, вийшли три судна зі 154 тисячами тонн агропродукції для Азії та Європи. Також в рамках GrainFromUkraine Ємен отримає 30 тисяч тонн української гуманітарної пшениці. 

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Так балкер NEGMAR CICEK пришвартували в порту Чорноморська й на нього завантажили 7 тисяч тонн української пшениці.

Це вже шосте судно у межах програми GrainFromUkraine, мета якої – надання української пшениці країнам, які потерпають від голоду.

Детальніше про програму

До програми вже долучились вже понад 30 країн та інституцій. Зокрема, надання гуманітарної пшениці для Ємену стало можливим завдяки донатам урядів США, Франції та Іспанії. В програму GrainFromUkraine входять найбільш вразливі країни Африки – Сомалі, Ефіопія, Кенія. Вони отримали вже 140 тисяч тонн пшениці. Ефіопія отримає ще 30 тисяч тонн української пшениці. В одеському порту вже розпочали завантаження балкера DENIZ M.

Зазначимо, з 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 828 суден, які експортували 25,1 мільйона тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки. Проте Росія продовжує блокувати роботу "зернового коридору" усіма можливими способами. Так тільки за лютий місяць провели вдвічі менше інспекцій, ніж було заплановано. А саме, 149 проти 296 запланованих.

"Коментарі" писали чого чекати від битви на продовольчому фронті? Як можуть повестися Росія та Туреччина, що слід робити Україні? Видання  із цими питаннями звернулося до експертів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися