Братчук розповів скільки суден вже вийшло з портів Великої Одеси в рамках "зернової угоди"

Під навантаження очікується два судна – в Чорноморськ та в Одесу

В рамках "зернової угоди" з портів Великої Одеси вже вийшло майже 840 суден. Станом на 23 березня вийшло 837 суден, ще 3 планують вийти сьогодні.

Про це повідомив Сергій Братчук, речник голови Одеської обласної військової адміністрації.

В рамках домовленостей вже вийшло 837 суден, з 25,48 мільйонами тонн агропродукції. Зокрема, кукурудза – 12, 88 млн тонн, пшениця – 6,95 млн тонн, соняшникова олія – 1,21 млн тонн, ячмінь – 975 тисяч тонн, ріпак – 1,13 млн тонн, шрот – 1,36 млн тонн, соняшник – 270 тисяч тонн. 23 березня планується вихід ще трьох суден, одного з Одеси та двох з Південного, з 113,3 тисячами тонн кукурудзи та шроту, які прямуватимуть  до Китаю, Марокко та Італії, – розповів Сергій Братчук.

Він також додав, що під навантаження очікується два судна – в Чорноморськ та в Одесу. На них завантажать 87 тисяч тонн агропродукції.

Більше про угоду 

22 липня 2022 року у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про розблокування портів та вивезення українського зерна. Таку ж угоду підписала Росія. Підписана ініціатива про створення морських коридорів для безпечного вивезення українського зерна, перервала блокаду українських портів, що тривала п'ять місяців після початку російської агресії. Інакше це могло обернутися катастрофою для найбідніших країн світу через брак зернової продукції та різкого зростання цін на неї. 

Проте, як писали "Коментарі", Росія продовжує блокувати роботу "зернового коридору" усіма можливими способами. Так тільки за лютий місяць провели вдвічі менше інспекцій, ніж було заплановано. А саме, 149 проти 296 запланованих.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися