В рамках "зернової ініціативи" відправили ще 150 тисяч тонн агропродукції

Ситуація з інспекціями в територіальних водах Туреччини важка

27 березня, порти "Чорноморськ" та "Південний" відправили 3 судна з продовольством для країн Азії. Серед них балкер ASL ILEANA з 54,6 тисячі тонн пшениці для Бангладешу. Загалом в рамках "зернової ініціативи" відправлено ще 150 тисяч тонн агропродукції для країн Азії.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Бангладеш гостро відчуває економічну кризу, внаслідок якої населення стикається з проблемою купівлі продовольства за високими цінами. Водночас країна залишається ключовим споживачем української пшениці — з початку роботи "зернової ініціативи" країна отримала понад 710 тисяч тонн пшениці з України. 

Ці обсяги могли б бути вище, якби росіяни цілеспрямовано не сповільнювали інспекції суден в Туреччині, - повідомляє міністерство.

Завдяки "зерновій ініціативі" та наявності українського зерна на ринку світові ціни на продовольство утримуються від подальшого зростання. Це дозволяє таким країнам як Бангладеш забезпечувати населення продовольством.

Скільки серед вийшло з портів 

 З 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 848 суден, які експортували 25,9 мільйона тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки. Наразі в портах Великої Одеси на 19 суден вантажать 680 тисяч тонн агропродукції.  По "зерновому коридору" рухаються 3 судна під завантаження.

Ситуація з інспекціями в територіальних водах Туреччини стабільна важка. На добу відбувається в середньому 6 інспекцій як на вхід до портів, так і на вихід (половина від затвердженого плану), а на інспекцію в черзі очікують 94 судна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що СБУ ліквідувала корупційну схему, пов’язану із "зерновою угодою" у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області. Учасники оборудки вимагали гроші з представників компаній, які експортують українську агропродукцію у межах угоди.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися