Експорт "зерновим коридором" на Одещині зменшився на 26%

Нещодавно роботу "зернового коридору" продовжили ще на 120 днів

Експорт "зерновим коридором" зменшився. За 34-ий тиждень роботи угоди з 20 по 26 березня 2023 року через морські порти Одеської області експортували 804,2 тис. т агропромислової продукції. Це на 26% менше відвантажень цим каналом тиждень тому.

Про це повідомляє Ukrainian Agribusiness Club.

При цьому кількість кораблів, що були завантажені за цей тиждень, була 22 одиниці, як і попереднього тижня. Нещодавно роботу "зернового коридору" продовжили ще на 120 днів.  Це дає надію українським аграріям реалізувати свою продукцію та повноцінно здійснити весняну посівну, яка вже розпочалася.  

Найбільші обсяги експорту протягом 34-го тижня роботи "зернового коридору" становили:

- кукурудза (52% експорту за цей період);

- пшениця (29%);

- соя (5%).

Українська продукція попрямувала в країни Азії (Китай, Бангладеш, В’єтнам та інші),  Африки (Єгипет, Алжир, Ефіопію та інші) та Європи (Іспанія, Італія та Нідерланди).

Всього з початку роботи "зернового коридору" з 1 серпня 2022 року по 26 березня 2023 року вдалося експортувати 25,9 млн т продукції АПК нашим іноземним партнерам.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що "зернова угода" майже не змінила ставлення країн Африки до війни, яку розв'язала Росія. Африканські країни про це дуже мало знають, до того ж на континенті успішно працює російська пропаганда.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися