Росія знову шантажує світ “зерновою угодою”: заява Лаврова

Зерновий коридор може припинити свою роботу

Україна та Росія продовжили Зернову угоду на 120 днів, проте Москва погрожує відмовитися від Стамбульських угод, якщо перешкоди для російського експорту залишаться. 


Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров повідомив про це під час візиту до Туреччини 7 квітня.



Під час зустрічі з головою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу російський міністр закордонних справ Сергій Лавров повідомив про обговорення сторонами ходу виконання Чорноморської ініціативи. Своєю чергою, українська сторона запевнила, що виконує всі свої зобов'язання, пов'язані з даною ініціативою. Зазначимо, що Чорноморська ініціатива передбачає підвищення економічного співробітництва в регіоні Чорного моря, а також забезпечення стабільності та безпеки в регіоні.


Ультиматум Лаврова щодо роботи поза Зерновою угодою


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про те, що Росія готова діяти поза межами Зернової угоди, якщо західні країни не будуть конструктивними у співпраці. У межах зустрічі з Мевлютом Чавушоглу, Лавров зазначив, що російський експорт постійно стикається з перешкодами. Водночас він підкреслив, що для того, щоб продовжувати Зернову угоду, необхідно “вирішити питання”, що виникають на шляху її розвитку.


“Комерційне вивезення зерна”


Очільник МЗС РФ звинуватив українську сторону в комерційному вивезенні зерна за наявності особливих умов та знятті вимог до країн Заходу. Він стверджує, що найбідніші країни отримують "менш як 3%" відвантаженого Україною зерна.


Нагадаємо, що протягом минулого тижня 17 суден, в рамках “зернової угоди”, відійшли з українських портів. На борту цих суден перевозилося понад півмільйона тонн зерна та інших харчових продуктів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися