"Зернова ініціатива": за тиждень експорт зерна зменшився вдвічі

Кількість суден, відправлених рф до протоки Босфор, перевищила українські показники вчетверо

Протягом минулого тижня 17 суден, в рамках “зернової угоди”, відійшли з українських портів. На борту цих суден перевозилося понад півмільйона тонн зерна та інших харчових продуктів.

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

Військово-морські сили ЗСУ разом з побратимами у складі угруповань докладають усіх зусиль, аби забезпечити безпеку судноплавства для подолання продовольчої кризи, — йдеться в повідомленні.

РФ порушує Міжнародну конвенцію

Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за минулий тиждень в інтересах рф прохід Керченською протокою здійснили: — до Чорного моря — 130 суден, з них 33 судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор; — до Азовського моря — 127 суден, з них 40 суден рухались з протоки Босфор.

picture
Нагадаємо, що експорт "зерновим коридором" зменшився. За 34-ий тиждень роботи угоди з 20 по 26 березня 2023 року через морські порти Одеської області експортували 804,2 тис. т агропромислової продукції. Це на 26% менше відвантажень цим каналом тиждень тому. "Коментарі" писали, що "зернова угода" майже не змінила ставлення країн Африки до війни, яку розв'язала Росія. Африканські країни про це дуже мало знають, до того ж на континенті успішно працює російська пропаганда.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися