Робота "Зернового коридору": за місяць порт "Южний" обробив всього два судна

Понад півмільйони зерна експортували держстивідором

У квітні поточного року колектив ДП МТП “Южний” успішно обробив 64 тисячі тонн зернових вантажів, з яких майже 20 тис. тонн кукурудзи та понад 44 тис. тонн шроту. Держстивідором було відправлено 566,1 тис. тонн агропродукції на державний морський термінал в рамках дії Зернової ініціативи.


Про це повідомляє пресслужба ДП МТП “Южний”.


З початку 2023 року завантажено 264,8 тис. тонн українського продовольства на 12 суден. А в минулому місяці біля причалів ДП "МТП "Южний" було оброблено 2 судна.


Портовики долають виклики воєнного часу, підприємство проходить випробування, але стійко тримається та обробляє вантажі. Безсумнівно, наша згуртована праця та гнучкість наближають перемогу, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що учасники конференції EUROGRAINHUB у Бухаресті обговорювали розвиток ситуації з експортом аграрних вантажів через порт Констанцу. В заході також взяла участь делегація Українського Дунайського пароплавства (УДП).


Також, “Коментарі” писали, що Україні потрібно продовжити дію зернової угоди на рік і розширити її географію на порти Миколаївської області. Проте, країна-терорист постійно звинувачує Україну у незаконних діях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися