В Одесі викрили незаконний експорт насіння соняшника на понад 2 млрд гривень

На українських експортерів було складено 89 протоколів

Українські підприємства-експортери подали на митне оформлення вантаж, в якому згідно з супровідними документами містилося насіння соняшника, яке мало бути доставлене до Болгарії через чеську компанію. Однак, одеські митники звернули увагу на суперечливість інформації, вказаної у супровідних документах.


Про це повідомляє пресслужба Одеської митниці.

Митники ініціювали перевірку та направили міжнародні запити з метою підтвердження правдивості умов прямого транспортування товару до Болгарії, а також підтвердження зовнішньоекономічних відносин між українськими підприємствами-експортерами та чеською компанією.

Згідно з результатами перевірки, чеське підприємство не підписувало жодних контрактів з українськими компаніями. Печатка, що була вказана на контракті, була недійсна. Також було встановлено, що банківський рахунок, який був вказаний у супровідних документах, не відповідав рахунку чеської компанії.

За переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю у відношенні керівників українських підприємств-експортерів складено 89 протоколів про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України на загальну суму понад 2 мільярди гривень.


Нагадаємо, що з одеської митниці звільнили фігуранта справи з експорту зерна Михайла Мірошніченка. Він потрапив у скандал нелегальним вивозом української продукції, але офіційно він залишався працювати начальником Управління внутрішнього аудиту Державної митної служби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися