На Одещині вдруге намагаються продати порт: які умови

Попередній переможець не сплатив кошти за об’єкт

Фонд держмайна призначив повторний аукціон із продажу Білгород-Дністровського порту. Стартова ціна - 184,92 млн грн (без ПДВ).

Про це повідомляється на сайті ФДМУ.

Розмір гарантійного внеску - 36,98 млн грн (без урахування ПДВ). Покупець зобов’язаний протягом шести місяців від дати переходу права власності забезпечити:

Погашення боргів підприємства із заробітної плати, перед бюджетом у розмірі, що складеться на дату переходу права власності на об’єкт приватизації. Також новий власник повинен не допустити звільнення працівників з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу.

Нагадаємо, минулий аукціон не відбувся, оскільки попереднім переможцем не були сплачені кошти за об’єкт. Компанія "Укрдонінвест" бізнесмена Віталія Кропачова стала переможцем повторного приватизаційного аукціону з продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту, який пройшов 13 березня.

Також зазначимо, що морський порт "Усть-Дунайськ" продали на аукціоні у вівторок, 17 січня, за 201 мільйон гривень – приватизація морського порту відбулась вперше в історії України.

"Коментарі" писали, що морський порт Ізмаїл на початку травня виконав річний план з вантажопереробки в обсязі 6 млн. 187 тис. тонн. Це рекордні за всю історію існування порту темпи виконання річних показників.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися