У портах Одещини залишилося по одному судну "зернової ініціативи"

Також доля "зернової угоди" може залежати від виборів у Туреччині

У портах Одеси та Чорноморськ станом на 15 травня залишилося по одному судну "зернової ініціативи".

Про це повідомив керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

Станом на 15 травня 2023 року в портах Одеса та Чорноморськ залишилося по одному судну "зернової ініціативи", в порту Південний такі судна відсутні, - зазначив Клименко.


Також доля "зернової угоди" може залежати від виборів у Туреччині. Ініціатива через блокаду інспекцій росіянами наразі фактично не працює. Також на подальший розвиток подій можуть вплинути вибори у Туреччині.

Фактично "зерновий коридор" припинив роботу. Якщо в Туреччині сьогодні оберуть Ердогана – скоріш за все, через деякий час Туреччина знову вимагатиме продовження з незрозумілим результатом, – поділився Андрій Клименко.

За його словами, якщо оберуть Киличдароглу – дія "зернової угоди" триватиме до формування нового уряду, але подальші рішення нової влади залишаються під питанням.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Організація Об’єднаних Націй (ООН) не має запасного плану у випадку, якщо росія вийде з "зернової ініціативи". Завдяки "коридору" з серпня минулого року Україна змогла експортувати морем понад 30 млн тонн зерна та інших харчових продуктів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися