Адміністрація морських портів повідомила, скільки мільйонів інвестували у дунайські порти

Порти на Дунаї фактично отримали нове життя

На Одещині планують продовження збільшення обсягів переробки вантажів за рахунок введення в дію нових причалів, освоєння додаткових вантажопотоків, та оптимізація роботи. Це неможливо без тісної та ефективної взаємодії в межах державно – приватного партнерства. 15 млн доларів вже було інвестовано у 2022 році в дунайські порти і це вже дало певний ефект.

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

Наше першочергове завдання на Дунаї – продовжувати нарощувати об’єми перевалки вантажів, - сказав очільник АМПУ Юрій Литвин

9 травня порт Ізмаїл виконав річний план з вантажопереробки. 6,18 млн тонн – це рекордні за всю історію свого існування темпи виконання річних показників.

Серед проблемних питань – це збільшення кількості внутрішньопортових лоцманських проводок, збільшення кількості якірних місць на Дунаї та сприяння у вирішені питання щодо поліпшення дорожньої інфраструктури на під’їзді до портів. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Україна заробила додаткові 1,5 мільярда доларів після відкриття  гирла Бистре для судноплавства у дельті Дунаю. Порти Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ, які розташовані на Дунаї, фактично отримали нове життя.  Альтернативний морським шляхам  Дунай перетворюється на основний.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися