Україна отримала додатково 1,5 млрд від Дунайських портів: що посприяло

Дунайські порти досягли рекордних 12 суднозаходів

Україна заробила додаткові 1,5 мільярда доларів після відкриття  гирла Бистре для судноплавства у дельті Дунаю.

Про це  повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він підкреслив, що після звільнення острова Зміїний відкриття  гирла Бистре  дозволило збільшити пропускну здатність  портів Дунайського кластеру втричі  — до 9 суден на добу. Ефект для держави склав орієнтовно 10 мільйонів додаткових тонн вантажів на рік. Також після відкриття гирла Бистре на 30% знизилася ставка фрахту. Здешевлення логістики сприяє  підвищенню конкурентоспроможності української продукції на міжнародних ринках, яка значно похитнулася після повномасштабного вторгнення росії.

Порти Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ, які розташовані на Дунаї, фактично отримали нове життя.  Альтернативний морським шляхам  Дунай перетворюється на основний.

Дунайські порти досягли рекордних 12 суднозаходів і 90 тисяч тонн на добу. Це дає вливання десятків мільйонів доларів щомісяця в економіку держави.

Віцепрем'єр визнає, що цих кроків держави та держпідприємств не достатньо, щоб повністю реалізувати потенціал Дунайських портів. Потреба в інвестиціях становить щонайменше 120 млн доларів, і виключно силами держави їх залучити не вдасться.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що агрохолдинг "Кернел" до кінця 2023 року планує побудувати новий перевантажувальний термінал "Девелопмент Рені Термінал" у морському порту Рені на Одещині. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися