На Одещині планують побудувати термінал в порту Рені за 10 млн доларів

Компанія планує збільшити обсяги експорту вантажів

Агрохолдинг "Кернел" до кінця 2023 року планує побудувати новий перевантажувальний термінал "Девелопмент Рені Термінал" у морському порту Рені на Одещині. 

Про це повідомила керівниця департаменту комунікацій, PR і GR "Кернела" Катерина Співакова.

Таким чином компанія планує збільшити обсяги експорту вантажів до 600 тис. тонн на рік. За її словами, термінал побудують на земельній ділянці, орендованій холдингом на 49 років. Для реалізації проєкту з нуля заплановано залучити близько 10 млн власних коштів.

Передбачається, що після завершення будівництва потужність одноразового зберігання зернових і гранульованого шроту на новому терміналі становитиме 9,6 тис. кв. м, соняшникової олії в резервуарах — до 6 тис. тонн. 

Проєктна потужність прийому — до 2 тис. т/добу зерна і шроту, до 1,5 тис. т/добу олії. Фронт одночасного завантаження буде розрахований на два річкових судна.

Зазначимо, "Коментарі" писали, що на засіданні сесії міськради Одеси було озвучено подальші кроки у зв'язку з вступом міста до ЮНЕСКО. Морський порт планують перевести з під охорони всесвітньої спадщини до буферної зони.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися